Pages

16.10.2008

Vastavärejä

Vielä kahdet pikkuiset sukkaset ovat neuloutuneet muutaman päivän aikana. Nyt ei näitä sitten ole tulossa enempää ainakaan kovin pian, keskityn sukkasadon loppukirissä isompiin työn alla oleviin pareihin.


Malli: Iguleen pikkulapsen pitkät sukat kokoa vauva; Pienet sammakot ja Habanerot
Lanka: Pienissä sammakoissa Gjestalin Maija kahdessa eri vihreän sävyssä, Habaneroissa Nalle Colori, lankaa kului alle 30 g/pari
Puikot: 3 mm eebenpuiset

Jotta kaikki sukat nyt eivät aivan "poikien värisiä"* olisi, neuloin myös parin punaisia. Punasävyinen Nalle Colori oli jo melkein unohtunut jämäkerä, josta tulisi vielä ainakin yhdet pikkuiset tumputkin. Väri on niin tulinen, että Habanerot oli aivan pakko nimetä chililajikkeen mukaan. :D Pieniin sammakoihin käytin tummempaa Maijaa, jolle minulla ei ole ollut käyttöä, sekä vaaleampaa, jonka purin itselleni neulomistani reisisukista (jotka muutin polvisukiksi joku aika sitten).Pikkuinen sukkapino lähti tänään mukaan, kun vierailimme tädilläni, joka odottaa vauvaa. Hän otti ilomielin vastaan kaikki sukat ja jopa maksoi niistä minulle hieman, vaikken mitään pyytänyt. Mutta tästä se alkaa, aion hemmotella uuden serkkutulokkaan piloille neulomuksillani. :D Hemmottelusta nyt voidaan sitten olla montaa mieltä...

Minulla oli myös mukana neulekassissani (jossa sukat kulkivat) mohairhuivi, joka on todella yksinkertaista sileää neuletta, päähän neuloin mukaan hieman lasihelmiä ja samoin aion tehdä toiseen päähän. Täti ihastui malliin niin, että tilasi itselleen samanlaisen, lupasi ostaa langat ja helmetkin valmiiksi.

*En itse henkilökohtaisesti koe mitään väriä yksinomaan poikien tai tyttöjen värinä. Mielestäni pikkulasten pukeutumisessakin voi hyvin käyttää tytöillä sinisiä ja vihreitä ja pojilla punaisia sävyjä. Pastellisävyjen sijaan haluaisin nähdä lapsilla enemmän kirkkaita ja tummempia värejä. No, hyvä se on näin toistaiseksi lapsettomana paasata. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti