Pages

15.10.2008

mielin määrin kahvii ja neulottavaa

Tänään oli huono aamu. Heräilin monta kertaa ja juuri ennen omaa herätystäni näin vielä aivan hillittömän kamalaa painajaista. Kun sitten pääsin hereille, olin nukkunut toisen käteni päällä ja sitä särki - hyvä syy nukkua vielä vähän lisää.

Päivän pelastus oli tänään Mokkamestareiden Kastanjakahvi, jonka vuoksi ajoimme eilen miehen kanssa bussilla kaupunkiin ja takaisin. Kävimme Pyynikintorin Lihassa, josta ostimme myös satsumia (valitsin mukaan yhden yllätyssatsumankin, kun paperi oli niin kaunis).

Tämä nyt ei liity neulomiseen muuten kuin että hyvän kahvin voimalla jaksaa neuloa. Tänään on tavoitteena tikutella yksi pieni sukka vielä, huomenna saan esitellä sitten kaksi paria taas.

Mutta aiheeseen littyen, sain eilen vihdoin postia Vuorelmalta. Olen tilannut sieltä puikkoja useampaankin kertaan, ja toimitus on ollut joka kerta hyvin nopea. Suurin piirtein seuraavana päivänä ovat puikot löytyneet postilaatikosta, tai sitä seuraavana, jos olen tilannut iltapuolella. Tällä kertaa kuitenkin jostain syystä postilla kesti vajaa viikko toimittaa puikot. Pelkäsin jo niiden hukkuneen matkalla, onneksi kuitenkin saapuivat. Eikä tuo toimitusaika nyt niin kamala ollut loppujen lopuksi, mutta kun on tottunut nopeampaan...

Kuvassa myös sneak peak huomenna esiteltävistä sukista ja sohvannurkkaan majoittuneita keriä. Yritin eilen opetella sisältä purkautuvan kerän tekemistä Benightedin ohjeella (ja täsmennyksellä), ja ilmeisesti ymmärsin jujun ihan oikein, sillä yhden pikkuisen kerän (ei kuvassa) sainkin ihan mukavasti onnistumaan. Isommista keristä vain tuli ruman mallisia ja liian tiukkoja, joten kerin ne takaisin palloiksi.

Myös sen pienimmän kerän kohdalla sai lankaa monesti vetää neuloessaan tai muuten kerä roikkui neuleen mukana ja kiristi lankaa turhaan. Ehkä jostakin paksummasta langasta onnistuisi paremmin?

Haluaisin värjätä taas lankoja, mutta kukahan tulisi vyyhdittämään langat valmiiksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti