Pages

9.10.2008

Luumuisat merinosilkkipöpät


Malli: Villapöpät Ullasta, koko 1, muokattuna ohuelle langalle sopivaksi
Lanka ja menekki: Hjertegarn Merino Silk, sävy 8629 (luumu), ehkä 0,5-1 g vajaa 50 g
Puikot: 3 mm sukkapuikot (metalliset, kunnon rääkkiä sormille)

Ystäväni tilasi minulta villavaippapöksyt tulevalle vauvalleen. Näiden kanssa meinasi tulla ns. kisaväsymys. Neuloin pari päivää turbovauhdilla ja sen jälkeen pitikin sitten pitää ylipäänsä neulomisesta vapaata päivän verran (pikkusukan ehkä tikuttelin siinä välissä), kun oli vasemman käden sorminivelet kipeinä.

Ennen haarakiilaa ja kesken kiilan havaittiin myös kyllästymistä ja tylsistymistä mallliin tai sitten vain ohueen lankaan, kun tuntui, ettei lopu kesken.

Ja sitten, kun eilen päätin puoliväkisin neuloa pöpät loppuun, niin alkoi kesken kaiken hirvittää, että lanka loppuisi kesken. Langan ohuuden vuoksi tehtyjen modausten vastaisesti päätin neuloa lahkeet alkuperäisen ohjeen mukaan (3 krs sileää, 3 krs 1o 1n) ja siinäkin nynnyilin ja jätin sileät kerrokset kahteen. Lankaa jäi niin pieni nöttönen, että juuri ja juuri olisi sen kolmannenkin kerroksen sinne saanut, mutta eipä se lahkeiden pituuteen olisi vaikuttanut kauheasti. Nyt ovat aika mukavat. :)

Pöksyt on kuvassa vähän vinksallaan haarakiilasta, en jaksanut eilen pingotella niitä ja kastelinkin ihan vaan tosi nopeasti, etten huovuttaisi liikaa. Saa tuleva äiti sitten lanoliinituksen yhteydessä vanutella housut sopivaan muotoon, jos haluaa. Villapöpistä vielä yleisesti, teen mielelläni niitä lisääkin, mutta hahtuvasta (tai vastaavanpaksuisesta villalangasta) jatkossa, kiitos. :D

Nyt laitan jonkun elokuvan pyörimään ja neulon kaksi sukkaa loppuun, ennen kuin saan aloittaa uusia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti