Pages

29.10.2008

four in the morning, the end of December

Kello on kyllä oikeasti vähän yli seitsemän illalla eikä vielä ihan ole joulukuu, mutta tämä lanka oli pakko nimetä Leonard Cohenin kappaleen mukaan:


"Its four in the morning, the end of December
I'm writing you now just to see if youre better
New York is cold, but I like where I'm living
there's music on Clinton Street all through the evening.

I hear that youre building your little house deep in the desert
you're living for nothing now, I hope youre keeping some kind of record.""Ah, the last time we saw you you looked so much older
your famous blue raincoat was torn at the shoulder
you'd been to the station to meet every train
and you came home without Lili Marlene."

Leonard Cohen: Famous Blue Raincoat


Eilen siis sain vihdoin aikaiseksi tehdä yhdestä Nalle-kerästä vyyhdin. Sitä varten laitoin keskelle olohuoneen/työhuoneen/ruokailutilan (kaksion monikäyttöinen tila) lattiaa neljän tuolin jonon. Vyyhdin pituutta en kyllä mitannut.

Valmistelin keittiöön kaksi kattilaa värjäykseen ja kahteen eri purkkiin väriliemet: toiseen neljä pussia Berry Blueta, toiseen saman verran Pink Lemonadea. Tässä vaiheessa pinkki näytti ihan lupaavalta. Asettelin vyyhdin kattiloihin suunnilleen puolet ja puolet, ja laitoin perään vettä niin, että langat melkein peittyivät, samalla levyt päälle.

Sininen puoli otti hienosti väriä, mutta mitä tapahtui haluamalleni pinkille? Väri oli makuuni turhan haalea ja lisäksi selkeästi persikka. Per-alkuinen kirosanakin meinasi päästä, mutta nielaisin sen ja rynnistin kuivakaapille ennen kuin kaadoin loput pinkit limonaatit langan niskaan. Purkkiin jääneeseen väriliemeen kaadoin pari lirausta punaista elintarvikeväriä tarkoituksena hieman tummentaa väriä. No sekin väri taittoi oranssiin, tuloksena tiilenpunaisen ja persikan läikikästä lankaa. Berry Blueta oli vielä pari pussia, joten tein niistä uuden väriliemen (koska sininenkin puoli kaipasi hieman syvyyttä väriin). Lisäksi vähän sinistäkin elintarvikeväriä pullosta.

Lisäsin sinistä punaiseen väriliemeen ja kaadoin kaiken pikkuhiljaa kattilaan. Lanka alkoi näyttää purppuralta, ainakin jossain valossa. Tein sinisen puolen loppuun, siirtelin keskikohtaa niin, ettei jäänyt valkoista aluetta, kiehautin vedet ja jätin kattilat jäähtymään.

Noin ehkä tunnin päästä kurkistin kattilaan. Sinisellä puolella oli väri hävinnyt vedestä, kuten on hyvä. Punaisella puolella lanka iloisesti lillui oranssissa vedessä, ilmeisesti siis punainen elintarvikeväri ei imeytynyt, toisin kuin sininen. Kiehautin sen puolen langan uudelleen, mutta väri ei hävinnyt. Lisäksi lanka ei lähemmässä tarkastelussa ollutkaan purppuraa, vaan ruskeaa tai vihreää. Voin sanoa, että tuli aika kookas wtf-ilmiö, mutta ilmeisesti käyttämäni punaiset taittoivat liikaa oranssiin.

Hieman peläten vein myöhemmin jäähtyneen langan kylpyhuoneeseen. Punaista lähti aika ronskisti vielä huuhdellessakin, kun sinistä ei yhtään. Kylpyhuoneen keltainen valo vääristää väriä aika pahasti, joten se näytti karmealta siellä. Mutta kun sitten päivällä toin kuivuneen vyyhdin olohuoneeseen auringonvaloon, se näyttikin aika hyvältä. Vyyhtikuvassa näkyy punaiseen päin vivahtava ruskea, ja keriessä lankaa valo osui oikeasta kulmasta siihen ja paljasti metsänvihreän sävyn, hiukkasen oli siellä oranssiakin kyllä.

Langasta piti tulla Heppaset (eli All the Pretty Little Horses) ja samalla nimellä kulkevat sukat, mutta kyllä minulle kuuluisa sininen sadetakkikin kelpaa. :) Lisäksi sävyt tulevat aika hyvin mätsäämään suunnittelemaani kaulaliinaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti