Pages

23.10.2008

a slow glowing dream


"First, when there's nothing but a slow glowing dream
That your fear seems to hide deep inside your mind
All alone I have cried silent tears full of pride
In a world made of steel, made of stone

Well I hear the music, close my eyes, feel the rhythm
Wrap around, take a hold of my heart"


"What a feeling, bein's believin'
I can't have it all, now I'm dancin' for my life
Take your passion, and make it happen
Pictures come alive, you can dance right through your life

Now I hear the music, close my eyes, I am rhythm
In a flash it takes hold of my heart"

Malli: oma, 8-aloituksella ja tämän ohjeen kantapäällä
Nimi: What a feeling!
Lanka ja menekki: 7 veljestä pinkki ja violetti, yhteensä vajaa 150 g
Puikot: 3,5 mm eebenpuiset + 3,5 mm 40 cm addin pyöröt


Olen haaveillut jo jonkun aikaa eriparisista raitasukista. Tarkoitukseni oli tehdä turkoosipetroolit, mutta en löytänyt sopivan petroolia lankaa, ja nämä langat taas ostin kuin huomaamatta Mammuttimarkkinoiden alennuksesta. Väri on niin kasaria, että... Ei ihme, että Irene Caran nostalginen kappale alkoi soida päässä joka kerta, kun otin työn käsiini. :) Kyseinen kappale löytyi eräältä hyvin muistorikkaalta c-kasetilta (jonka olen harmikseni hukannut jonnekin), jota ystäväni kanssa kuuntelimme barbie-leikkiemme lomassa.

Tuo kantapää vaan... ei sovi ainakaan raitasukkiin. Lisäksi en vaan osannut, jouduin kysymään apua neulojatoverilta ja siltikin tein vähän oman pään mukaan, kun kantapäästä olisi muuten tullut vielä rumempi. Ihmettelin muuten, että tuossa Lyyra-sukkiin linkitetyssä Ullan varsinaisessa ohjeessa oli selitetty vähän turhan lyhyesti se käännös, pelkästään sen avulla olisin tehnyt ihan väärin. Seuraavaksi sitten se ranskalainen kantapää.

Ilmassa on luultavasti jo jotakin kisaväsymystä polvisukkien suhteen, sillä näissä meni noin kuukausi valmistua. (Ensimmäiset polvisukkani, useammankin parin, tein alle viikossa per pari.)


Liityin joitakin päiviä sitten Jujukerhoon, jonka mainosta olin katsellut vessan lattialla jo aika kauan (sinne tulee kiikutettua lukemisiksi lehtiä ja mainos tipahti jonkun välistä). Koska tutustumispakettikirjojen valikoimassa oli kaksi neulekirjaa, tartuin tarjoukseen. Suloisten sukkien ja Hurmaavien huivien lisäksi sain edullisesti isohkon opuksen nimeltään Taito tehdä - ilo onnistua, sekä ihan mukavankokoisen helmityöpaketin.

Huivikirjassa ei ollut kovin montaa sellaista huivia, jotka olisivat heti iskeneet silmiini tai olleet mitenkään erikoisia (suurin osa oli aika perusohjeita, sellaisia joita olen jo nähnyt tai tehnytkin), mutta sieltäkin tarttui jotain mukavaa tekolistalle. Minulla on hirveän vähän huiveja eikä oikeastaan yhtään omatekoista, työn alla tosin on kaksikin ja ihanat pitsihuivit suunnitelmissa. Ehkä tuolta kirjasta voisi ottaa lahjaideoita. ;)

Sukkakirja taas oli paljon kivempi, yllätyin ihan! Hirveästi inspiraatiota ainakin, jos ei nyt suoranaisesti kovin montaa sellaisenaan toteutettavaa ohjetta. Suunnittelin jo yksiä napitettavia sukkia, ensin pitäisi vain koolata lankaa niihin. :D

Taito tehdä - ilo onnistua on ihan hyvä perusopas. Neuleohjeiden osalta se oli minulle aika plääh, vaikka siinä olikin kattavasti esitelty perusasioita. Itse neuleohjeita ei sitten montaa ollut. Mutta siellä onkin sitten paljon muuta kivaa! Pehmolelujen ohjeita, huovutusjuttuja ja vaikka mitä. :)

Helmipaketti oli sinänsä kiva, että siinä oli tämän hetken lempisävyjäni ja lisäksi sellaisia korunosajuttuja, joita on pitänyt tilata jo vaikka kuinka pitkään. Luultavasti siis sekin tulee käytettyä. Plussaa myös kunnollisesta rasiasta!

Koko kuvassa näkyvä komeus maksoi postikuluineen vajaan parikymppiä, ihan hyvin siis.

Arvonta on vielä muutaman päivän käynnissä, lisää vastauksia/kommentteja kaivataan!

2 kommenttia:

  1. Mun teinit käyttää eriparisukkia. Eripariraitasukat tein X kk sitten ja tässä kuussa eriväriset säärystimet. Sun sukat on vallan hauskat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Aion tehdä jatkossakin eriparisia sukkia parillisten lisäksi. :)

    VastaaPoista