Pages

8.10.2008

Kurkistus projektilaatikkoon


En ole saanut mitään valmiiksi päiviin (syytkin selvinnevät tästä päivityksestä), mutta tänään, kun Aurinkojumala oli suotuisa, sain kuvattua wippejä. Luvassa siis sneak peek toivottavasti pian valmistuvista.

Projektilaatikkoni on Etolasta ostettu muovinen lelulaatikko. Oikeasti ensimmäinen, joka Toimii. Haaveilen tuota vielä isommasta puuarkusta, mutta kun ei ole tilaa... tuon voi rullata aina sinne, mihin se mahtuu.

Seuraava kuva on viikonlopulta, ja siinä näkyy sekä viikonloppuna iskenyt pipo-flow että ensimmäinen syy neulomistahdin hidastumiselle. Pipo-flow'llekin kävi ohraisesti, sillä kesken kaiken loppui lanka. En ole muuten saanut aikaiseksi tilata sitä lisää...

Perjantai-iltana kävi niin sanottu virhe, vahinko ja ruuanlaittotapaturma. Perunoita pilkkoessa pilkoin myös peukalonpäähän palkeenkielen. Se ei ollut kovin kipeä, eikä verenvuoto alun jälkeen ollut niin paha, että olisin muuten tarvinnut kuvan kaltaista paketointia, mutta kun sohin siihen jatkuvasti puikolla. Tänään kyllästyttyäni repäisin kaistaleen ihoa irti, ja haava arpeutuu aika mukavasti.

Taka-alalla, koneeni ruudulla näkyy kirjoneulegeneraattori, jolla hahmottelin hiukan yksien pikkusukkien mahdollista varsikuviota. Kahtotaan.

Nyt sitten sinne projektilaatikkoon. Kesken on kolmet sukat! Tosin nuo vihreät neuloin jo aikaa sitten, ne olivat reisipituiset. Kyllästyin kuitenkin siihen, etten saanut niitä pysymään ylhäällä, ja otin ne purkuun polven alle. Toiseen jo tein uuden resorin valmiiksi, toinen odottaa vielä.

Pinkkivioletti on melkein valmis ensimmäinen kasarisukat. Siis nuo värit. Näistä tulee vieläpä eripariset. Kotiin oli vaan pakko saada jotain ihanankamalaa jalkoihin. :D Oikeasti värit eivät ole ihan noin järkyttävät, en saanut korjattua niitä oikeiksi Gimpissä.

Alimpana näkyy itse koolamani (vaaleanpunaista nallea, helvetisti Blue Berryä, muutama Strawberry, yksi Grape ja sinistä vielä elintarvikeväripullostakin...) lanka, josta on tulossa muunnelmat Fifi-sukista. Elämäni ensimmäiset pitsisukat. :O

Kuvassa ei näy kantapäitä, eikä kolmansissa niitä ole edes valmiina, mutta vihreäraidalliset on tehty tiimalasikantapäällä, kasarisukat vähän lyhyemmällä versiolla tästä kantapäästä, ja Fifeihin meinaan tehdä ranskalaisen kantapään, kenties tällä ohjeella... Kaikki kolme on aloitettu kasilla, johon ehkä olen vähän kyllästynyt, eikä se näytä hyvältä, jos sukka ei ole jalassa.

Näissä ei pitäisi mennä enää kauaa, sillä olen jo haarakiilassa. Kyseessä on siis ystäväni tulevalle lapselleen tilaamat villapöpät, joiden ohjeen kanssa on ollut vähän säätöä. Tilaaja kun halusi ne paljon ohjetta ohuemmasta langasta. Kun mallitilkku oli tehty ja laskeminen suoritettu, jouduin parin päivän tehokkaan neulomisen seurauksena pitämään välipäivän, sillä kolmosen metallisilla puikoilla neulominen kipeytti sormet niin tehokkaasti.

Vähän hirvittää, riittääkö lanka, toisaalta lyhytlahkeiset tilattiinkin.

Lanka, HjerteGarnin MerinoSilk, on aika vitsin pehmeää ja ihanan tuntuista. Siitä voisi tehdä jotain itsellekin.

Sitten on muutama kerä, jotka huutelevat aina välillä jotakin. Myös näitä on kerääntynyt projektilaatikkoon, tosin viimeksi lankalaatikoita järjestäessä heittelin joitakin niihin, jätin vain sellaiset, joista aion tehdä jotakin piakkoin.Nämä pikkuiset inisevät haluavansa vauvansukiksi. No niitähän tulee, pikapuoliin pitäisi ottaa puikoille taas.

Kaikki nämä Gjestalin Maijaa, pikkuiset vihreät niistä vihreäraidallisista sukista purettuja.


Oranssit ja mustat kerät haluavat miehen kaverin sukiksi, nekin Maijaa.

Tuo kaalikerän näköinen taas on ensimmäisiä Kool-Aid -kokeilujani viime talvelta, ja siitä olen luvannut äidille perussukat, viimeistään jouluksi. Myös toinen koolattu kerä odottelee vaaleanpunaisen seiskaveikan kanssa äidin polvisukiksi pääsyä.

Tähän eivät keskeneräiseni kuitenkaan lopu, mutta vaikka päivällä aurinko paistoi komeasti, on kerta kaikkiaan asioita, joita ei kamera osaa tallentaa. Esimerkiksi petroolinsininen mohairhuivinalku. Lisäksi jätin projektilaatikon pohjalle suosista yhdet kämmekkäät, jotka odottelevat kirjailua ja joita ehkä puran vähän.

Toinen neuletahdin hidastaja on jonkinlainen flunssanpoikanen. Kuumeilu vie jotenkin intoa ja jaksamista, eikä neuleisiin viitsi keskittyä kovin kauaa. Tauti on vaivannut viikonlopusta asti, olen vain odottanut kunnon flunssan iskemistä (että menisi kerralla pois tämä olo), mutta sellaista sänkyyn kaatavaa sairautta ei ole kuulunut. Kuume on kuitenkin kohonnut niin, että esimerkiksi pieni kuvaussessioni päivällä vei mehut aika hyvin.

Sain eilen ilmoituksen Lankatalon paketista, ja tänään mies suostui hakemaan sen, kun en itse todellakaan kyennyt. Ihana mies. :)Seiskaveikoista tulee talveksi neulepusero, yksi musta kerä minulla jo oli, senkin aion puseroon upottaa. Toiset 3,5 mm:n sukkapuikot, että saisin jotkut tilaussukista aloitettua. Ihanat ihanat ihanat Dropsin muoviset 5 mm:n pitkät neulepuikot, tekisi mieli hankkia koko värisuora, vaikken liiemmin pitkiä puikkoja tarvitse. Ja sitten Kool-Aidia.

Kolmas neuletöiden valmistumista hidastava seikka on se, että eräs kesällä neulomani takki meni tänään purkuun. Jatkan urakkaa huomenna, mutta tänään illan aikana purin jo hupun, hihat ja toisen etukappaleen. Se ei vaan toiminut, ja lisäksi tein muutaman tyhmän virheen. Langasta tulee ehkä jotain ihan muuta, ainakaan noin isoa takkia en ala heti neuloa.

Nyt voisi suunnata nukkumaan.

Edit: Typojen korjausta + lisätty linkki lankakauppaan.

2 kommenttia:

  1. Jään odottamaan innolla kuvaa Fifi-sukista valmiina! Näyttivät linkissä aika kivoilta! /ank

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ovat tosin aloituksestaan lähtien olleet projektilaatikossa, joten valmistumista ehkä saa odotella. :D

    Kaiken lisäksi ne ovat siis muunnelmat. Ensinnäkin teen ne väärin päin eli varpaista alkaen. Mallineule on sama, mutta teen polvisukat (tai niin pitkät kuin lankaa riittää), joka näillä pohkeilla tietää paljon lisäyksiä - joka taas tietää tuon timanttikuvion laajentamista matkan varrella. Että saasnähränny. :D Ihan jo haasteiden vuoksi meinaan ne tikuttaa valmiiksi, vaikka mikä olisi. :P

    VastaaPoista