Pages

10.11.2008

Industrial Cat

Eli kuinka neulominen ja Schattenin Samhain-klubi liittyvät toisiinsa?

Naamiaiset on juhlittu ja tänään tälläydyin uudestaan asuuni (meikata en jaksanut, mutta eipä meikki kovin ihmeellinen ollut klubillakaan). Kuvat eivät ole kovin onnistuneita kun joku on piilottanut kameran ja jalustan väliin tulevan palikan... Piti sitten keksiä toisenlainen jalusta ja yrittää mahtua kuviin.

Kaikkihan lähti noista villasukista. Ne ovat muuten ensimmäiset kärjestä aloittamani sukat (tiimalasikantapäällä), ja olivat alunperin reisisukat. Neuloessani niitä kesäisellä mökkireissulla alkoi mielessäni pyöriä ajatus naamiaisasusta, jonka rakentaisin sukkien ympärille. Sukat pyörivät valmiina pitkään käyttämättä ja päätin sitten lopulta purkaa ne polvien alle ja tehdä uudet resorit, kun eivät tuntuneet kivoilta reisisukkina (lue: eivät pysyneet paksuissa reisissäni edes sukkanauhoilla).

Hännän ja kämmekkäät olen esitellytkin. Niistä vielä sen verran, että hännän täytin sillä mitä kotoa nyt löytyi, eli sisällä on huovutusvillaa, välissä langanpätkiä joita olin hamstrannut ja taas huovutusvillaa. Täytteet menevät vielä uusiokäyttöön tämän jälkeen. Hännän ompelin housuihin kiinni (aika rumasti, mutta pysyipä hyvin). Kuminauhat sukissa ovat minulle tuttu juttu, mutta pujottelin kummarit myös kämmekkäisiin että pysyivät lörtsähtämättä menossa mukana.

Housut ovat tavalliset pitkät housut, joiden lahkeet käänsin ja ompelin että pysyivät polvihousuina. Alkuun mietin hametta, mutta ajattelin, että kylmällä housut ovat mukavammat kuin lyhyt hame, ja tottahan se oli.

Muutkin vaatteet ovat ihan vain omasta kaapista, valkoinen t-paita ja musta liivi, joka kuvissa tahtoi olla vähän rumasti ja malliakin alkoi väsyttää. Remmi on Janne-leteistä letitetty, kts. seuraavan kuvan speksit.

Tapaus hitsauslasit: kyselin hyvissä ajoin mieheltä, jos sillä olisi Biltemaan asiaa että toisi minulle sieltä hitsauslasit tuunattavaksi. Sitten löysin vähän toisenlaiset lasit, joita ehkä olisi saanut K-Raudasta, ja samalla mies oli töistään kysellyt myös, ja hänen pitikin lasit saada sieltä. Vaan eipä ollutkaan enää laseja ja asia selvisi vasta perjantaina. Itse olin valmis jo luovuttamaan tämän osan, mutta mies lähti K-Raudasta ja Löytöraudasta etsimään. Eioota möivät.

Lauantaiaamuna mies lupasi lähteä Biltemaan hakemaan, kun samalla tarvitsi sieltä kaikenlaista muutakin. Lasit löytyivät ja roiskin niihin Citadelin maaleja (kahden eri vihreän sekoitusta) vain muutamaa tuntia ennen etkoille lähtöä.

Korvat on neulottu kasialoituksella, jossa meinasi mennä hermot neljällä silmukalla pelatessa. Toisessa korvassa myös sekoilin lisäyksissä, onneksi se ei näkynyt lopputuloksesta. Noin tunti per korva, plus jotain ehkä BB:n jakson verran viimeistelyyn ja hiuspantaan ompeluun. (Lisäksi se ensimmäinen, liian leveä prototyyppikorva vei tunnin aikaani.) Lankana Gjestalin Janne.

Letittelin loppuviikosta mustaa ja vihreää Jannea ohuiksi ja pitkiksi leteiksi (6 kpl), jotka piti letittää omiin sivuhiuksiin kiinni. Etkoilla ajatus oli kuitenkin plääh, ja lisäksi piti saada joku ketjuntapainen kissakorulle kun kaverin lainaama kaulapanta ei sopinutkaan. Yhden letin kieputtelin ranteen ympärille ja kolmesta letitin housuihin remmin.

Kengät ovat ihanuuteni, viime talvena säästin näitä varten ja rakastan!

Yritin ottaa kaulakorusta ja pääasusteista vielä yhteiskuvaa, mutta ei onnistunut. Ehkä huomenna, jos aurinko suostuu taas näyttäytymään.

Eilen illalla sain pitkittäiskaulaliinan pois puikoilta, mutta vielä pitäisi päätellä langanpäät ja tehdä hapsut (plääh, yleensä reipas viimeistelykeiju lähti ilmeisesti rilluttelemaan). Seuraavaksi pitäisi tehdä miehen pipo valmiiksi ja sitten pääsisi uusien projektien kimppuun. Niin ja perjantaina kädentaitomessuille! Maltan tuskin odottaa, en ole koskaan(!) ennen siellä käynytkään. :)

1 kommentti:

  1. Hum. Eipä ole jostain syystä tullut mieleen neuloa kissankorvia. Raitasukat ovat kovin ihanat <3

    VastaaPoista