Pages

19.11.2008

ensilumi ja kolmenkymmenen tonnin ostokset

Sentään ihan 30 000 euroa en ole lankoihin käyttänyt, saati että niitä olisi tuon vertaa edes grammoissa laskettuna. Vaan eilen saavutin nanossa 30 000 sanan rajapyykin ja siitä iloisena lähdin eilen vielä pimeänkosteaan kaupunkiin pikavisiitille.

Jokisen Aililta, joka alkaa jo olla ei-nettikaupoista kantapaikkani, löysin kahta eri violetin sävyistä Gjestalin Sportia yhteensä 300 g peitoksi tulevalle serkulle (tulipas aika "tyttömäiset" värit, selvästi näkyy kummanlaatuista serkkua toivon ;)). Eteisessä oli edelleen Marks&Kattensin Top Woolit 2,50 euroa kerä, ja ostin harmaan aiemmin ostamani petroolihtavan kaveriksi lapasiin. Sport-hyllystä löytyi vielä ennen ostosten maksua petrooli kerä kämmekkäiksi lauhempiin päiviin. Aivan ihana väri, pitäisiköhän sitä ostaa enemmänkin ja tehdä vaikka pusero tai takki...

Puolimatkassa Vapaaseen Valintaan käväisin Indiskassa, jossa katselin kippoja ja kuppeja. Hieman jotain jäi mieltä kaihertamaan, voi olla että pitää vierailla siellä pian uudestaan. ;) Mutta mitään en sitten ostanut pihiyksissäni. Yksi teekannu ainakin oli tosi kaunis, harmikseni vain aika laimean värinen. Mutta ehkä se sopisi keittiöömme kuitenkin, hmm...

Vapaassa Valinnassa huomasin jo kaukaa Nalle-hyllyjen autiuden. Lähempi tarkastelu osoitti, että ainakin Nallet, 7veikat ja Isoveljet olivat miltei loppu. Äimistelin asiaa itsekseni napatessani melkein viimeiset kolme kerää valkoista nallea värjäyskokeiluihin. Olisin ostanut harmaatakin, mutta sitä ei ollut. Muutenkin lankahyllyt olivat aneemisen tyhjät. Meinasin kysyä kassalla, miksi lankahyllyt olivat niin tyhjillään, mutta en sitten kehdannut tai muistanut. Sain kuitenkin sen, mitä hainkin, ja tyytyväisenä poistuin reippaan puoli tuntia kaupungissa pyörittyäni bussiin ja kotiin.

Kotona kuulin, että huomenna avautuu Aleksanterinkadulle uusi lankakauppa, kuulemma Lanka-Idea tai joku. En löytänyt mitään tietoa netistä, mutta ehkä ensi viikolla voisi mennä kuikuilemaan millainen uusi kauppa on. Itsenäisyydenkadun Lanka-Aittakin on vielä ratsaamatta.

Aamulla oli tullut lunta! Ja sitä tuli lisää vielä päivällä. En tiedä, saiko lumentulo minut riehakkaaksi vai mikä, mutta toteutin jonkun aikaa suunnitelemaani uudelleenjärjestystä: siivosin osan olohuoneen nurkkauksesta (joka alkaa sohvan oikeanpuoleisesta käsinojasta). Pääsin siihen asti, että vaihdoin makuuhuoneen melkein tyhjillään olleen lipaston ja sohvan vieressä olleen nojatuolin paikkoja päikseen, järjestin vähän lankaa kahteen lipaston laatikoista ja sitten iski väsy ja hiki. Vielä pitäisi siivota loput nurkkauksesta, järjestää vähän tavaraa uusiksi ja miettiä pari ratkaisua toisaalle. Päätin tehdä sen nyt loppuviikosta pienin erin, ettei alkaisi ketuttaa kesken kaiken.

4 kommenttia:

 1. Mitämitämitä?!
  Mihin kohtaan Aleksanterinkatua aukeaa lankakauppa? Jaa tänään vai? Monelta?
  Kiiiinnostaaaaaaa!

  VastaaPoista
 2. Samma: Ei mitään hajua. Kuulin asiasta Laikalta ja Tuilta, ja olen nyt pari iltaa yrittänyt etsiä jotain tietoa netistä tuloksetta. Aion itse mennä vasta ensi viikolla kaupunkiin ja ottaa selvää. :D

  VastaaPoista
 3. Tulin vielä kommentoimaan, että löysin tarpeeksi tietoa Ravelryn kautta ja päädyin poikkeamaan ko. liikkeessä ruokiksella. Suosittelen :)

  VastaaPoista
 4. Jaahas, täytyy siis minunkin päivittää tietoni Tampesterin lankakaupoista ja mennä tutustumaan :) Mutta Vapiksen lankahyllyjen autiuteen tiedän syyn. Tuttu Vapiksen myyjä kertoi, että inventaarion vuoksi tavarakuormia ei tullut välillä ollenkaan ja sitten kun lankaa taas saatiin, ne menivät heti. Ilmeisesti heille ei tule kerralla isoa määrää, vaan sen verran kun hyllyyn mahtuu ja äkkiä ne kerät sitten häipyvät hyllystä, kun niitä on asiakkaat joutuneet odottelemaan.

  VastaaPoista