Pages

16.11.2008

huivimania ja Suomen Kädentaidot

Messut on nyt nähty. Yli neljä tuntia kävelyä ja ihmettelyä ja ihmisiä ja ruuhkaa ja siihen päälle vielä ruoka- ja kahvitauot. Huhuh, enkä edes ostanut paljon mitään! Mutta messuista ja ostoksista myöhemmin, ensin pitää näyttää että kyllä täällä jotain valmistuukin. Torstai-iltana tein vihdoin tupsut huiviin, joka aloitti huivimanian: nyt on kesken yksi huivi ja haaveissa vaikka kuinka monta kaulaliinaa ja pitsihuivia. Toisaalta hyvähän niissäkin on olla vaihtoehtoja. Vaikka pitäisi kai välillä tehdä vaikka lapasia että niitäkin olisi enemmän kuin yksi pari...Malli: Oma, vaikka onhan tällaisia tehtykin. Jostain blogista kai sain inspiraation. Pitkittäin ainaoikein.
Koko: n. 180 cm x 12 cm ilman tupsuja, tupsujen kanssa vähän yli 2 m.
Lanka ja menekki: Musta Sandnesgarnin Kitten mohair sekä jokin nimetön turkoosi mohair, joka on suunnilleen Kittenin paksuista. Yhteensä lankaa meni tupsujen kanssa himpun vajaa 100 g.
Puikot: 120 cm 3,5 mm addit

Aloitin huivin niin, että loin puikoille niin monta silmukkaa kuin mahtui (laskematta) ja sitten vaan aloin neuloa. Raidat 4 krs. Ja tykkään tuosta nurjasta puolesta enempi, joten päättelyn tein oikealle puolelle.

Tää on sellainen ihan kiva kolmonen. Ei huono vaan ihan onnistunut, muttei mikään maatajärisyttävä. Tulee varmasti pidettyä kuitenkin. :)

Sitten niihin kädentaitomessuihin. En tiennyt paljonko innostuisin siellä kuluttamaan, joten rokotin hieman säästötiliä ja nostin ihan mukavasti rahaa. Siis omalla mittapuulla mukavasti. Laskin budjettiin mukaan myös pääsylipun ja ruuat.

Kävikin kuitenkin niin, että mummu, joka lähti mukaani, maksoi lippuni ja ruokani kahveineen (ja kaupan päälle sain vielä kehut yllä esitellystä huivistani). Ehkä mummun vähäisen shoppailuinnostuksen vuoksi itsekään en alkuun kehdannut ostaa mitään, ja loppua kohden sitten tuli sellainen olo, että olisi voinut ostaa sitä ja tätä ja tota jostain aiemmasta kojusta tai toisesta hallista. Toisaalta olen tosi tyytyväinen näihin ostoksiin ja jälkikäteen ajatellen muut olisivat olleet aika turhia heräteostoksia.

Olisin ostanut enemmänkin lankaa, mutta ei siellä ollut oikein mitään kivoja lankoja tai sävyjä. Tapion kojun edessä oli niin hirveä kuhina etten päässyt Dropsin Alpacoita silittelemään, sitä olisi ehkä voinut ostaa huiviksi vaikka (minulla on hirveä pitsihuivi-innostus joka kaipaa vain sopivia lankoja). Lisäksi yritin tähyillä Chibiä ja vähän muutakin, mutta en löytänyt.

Loppujen lopuksi lankaa tarttui mukaan n. 400 g ja yhdet puikot siihen päälle. Lisäksi mummun kanssa ostimme äidille yhden joululahjan, josta en puhu täällä vielä mitään. ;) Rahaa meni alle kolmasosa siitä, mitä varasin mukaan - hyvä tekosyy mennä ensi viikolla hakemaan kaupungista lankaa värjättäväksi sekä tulevan serkkuni vaunupeitoksi tmv.


Priiman kojulta löysin jo aiemmin useampaan kertaan kuolaamaani huivilankaa värissä Sapphire - sinisen, purppuran ja ruskean/mustan sävyjä. Nam! Siitä tulee tietysti Revontuli, lankaa on 190 g ja se näyttää olevan samanpaksuista kuin ohjeessa, joten toivottavasti riittää täysikokoiseen huiviin. (Vielä puuttuu sopivankokoiset Addit, mutta huivinkin olen luvannut itselleni vasta NaNon palkinnoksi, samoin kuin ne ihanat itsevärjätyt sukkalangat jne.)

Juuri ennen lähtöä istahdimme A-halliin penkille Vihreän vyyhdin kojun eteen ja pienen jahkailun jälkeen menin hakemaan sieltä lisää puisia puikkoja. Eipä löytynytkään niitä kokoja mitä hain, eikä varsinkaan eebenpuisina, mutta päädyin ostamaan ruusupuiset 6 mm sukkapuikot paria projektia varten. Myyjän etsiessä puikkoja kaivoin yhdestä laatikosta Linien Tessaa kaksi kerää ruskeana, se tulee osaksi kaulaliinaa, jota olen ideoinut jonkun verran. Muut langat siihen löytyvät, mutta vielä pitäisi löytää toinen ruskean sävy, tai paikka hieman pätkä- tai raitavärjätty, suunnilleen 4-6 mm:n puikoilla neulottava ja mielellään mohairia tai luonnonkuitua. Ehdotuksia? (Samaan huiviin on Tessan lisäksi tulossa yksi orpo kerä petroolia Ainoa sekä 100 g käsinkehrättyä villalankaa sävyssä Türkis.)

Niin, mutta tässähän oli vasta 300 lankaa...?

Viimeisen eli loogisesti ensimmäisen messuostokseni kerin jo perjantai-iltana ja eilen hahmottelin siitä hiukan mallitilkkua lapasia varten. Secret Woolin kojulta nimittäin ostin Cascade220:aa sinivihreänä pienen jahkailun jälkeen.

Cascadenkin piti tulla siihen edellä mainittuun kaulaliinaan, mutta kotona huomasin kuinka ihanan pehmoista se on, ja kestää varmasti paremmin käyttöä kuin nuhjuuntuva Aino (nyppyyntyminen ei kauheasti kaulaliinassa haittaa). 3,5 mm:n puikoilla tulee ihan hyvää jälkeä. Ajattelin tehdä ihan peruslapaset, joiden resori olisi palmikkoa ja muuten sitten sileää, ja kämmenselät koristelisin ruskealla jälkikäteen. Ehkä huopakuvioilla tai kirjomalla, katsotaan nyt.

Phuh, tulipas tästä iso päivitys. Nyt kirjoittamaan romaania.

2 kommenttia:

  1. Ostin myös Cascade220:aa ja eilen illalla mallitilkkua aloitellessani huomasin olevani rakastunut :) Tosi pehmoinen, mutta silti jotenkin ryhdikäs lanka, vai mitä?

    VastaaPoista
  2. Joo, tosi ihanan tuntuista lankaa kaikin puolin! Alkoi jo mielessä siintää jonkinlainen isompikin neule siitä, ihan kuin noita neuletakki- ja paitasuunnitelmia ei jo ennestään olisi. :D

    VastaaPoista