Pages

6.1.2009

neulevuoden 2009 aloitus

Jotain valmistunutta

Malli: Noro Striped Scarf (Brooklyntweed) [Ravelry]
Lanka ja menekki: Noro Kureyon sävyt 161 ja 173, yhteensä 183 g
Puikot: 5 mm Knit Picks Harmony Optionsit (60 mm kaapelilla) <3


Norohuivi valmistui juuri sopivasti pakkasille ja on jo testattukin, on lämmin ja ihana! Huuhteluainevedessä liottaminen auttoi, huivi pehmeni ihanaksi ja se on myös ihan sopiva, vaikka pituutta ei luultavasti yli kahta metriä tullut. Olisin käyttänyt koko 200 g lankaa, mutta yhdessä kerässä oli hassusti solmu loppupäässä, teen jämäkeristä varmaankin huovutettavan kissanlelun tai jotakin. Värit tulivat just kivasti esille, rakastan tätä! <3

Valmistuneisiin töihin liittyen olen päättänyt tänä vuonna kirjata ylös vähintäänkin langankulutukseni, luultavasti myös ostettujen lankojen (kilo)grammat. Langankulutuksen aion päivittää aina sivupalkkiin työn valmistuttua, ja myös Norohuivin grammat pääsevät vuoden 2009 kulutukseen, vaikka suuri osa huivista onkin neulottu viime vuoden puolella.


Jotain uutta


Elämäni ensimmäinen pitsihuivi! Siitä on tulossa Fifi III, ja lankana on Dropsin Alpaca (jonka värisävyä en edellenkään saa täysin onnistumaan kuviin). Hyvin on mennyt tähän asti, tosin pariin päivään en ole tuota neulonutkaan, sillä olen tikutellut television ja irkin ääressä jotain aivottomampaa.


Jotain vanhaa(Ja samalla jollekin muulle kuin itselle.) Vauvanpeitto, jonka olen päättänyt saada valmiiksi serkkuni ristiäisiin mennessä. Katsotaan miten käy... Reunoihin tulee ainaoikeinneuletta, vaaleampaa violettia paksumpia tasaisia raitoja ja ihan inspiksen mukaan ohuempia tummempia raitoja. Peiton saajan äiti oli ainakin ihan myyty kun vilautin työtä hänelle. :)


Jotain lainattua


...ja jotain jumalaista*. Lainasin kirjastosta Elsebeth Lavoldin Viikinkineuleet ja rakastuin! Aloitin heti itsevärjäämästäni Nallesta sukat, joihin tulee Vendelin kuvioraita sivuun. Kokeilin ensimmäistä kertaa myös ranskalaista kantapäätä ja rakastuin siihenkin. Ah ja voi!

*Aion nimetä sukat Kuuttaren, Jumalattareni mukaan.


Jotain sinistä (ja ruskeaa)


Mtös toinen viimevuotinen värjäys, Famous Blue Raincoat, on päässyt puikoille. Ehdin irkissä luvata, että en aloita mitään aivotonta ennen kuin vauvanpeitto on valmis, mutta huomasin sitten tarvitsevani pitkät löysähköt joustinneulekämmekkäät. Kuvassa on melkein valmis vasen kämmekäs (yksi puikoista näyttää peukalonpaikan kuvassa), tällä hetkellä olen neulonut oikeaa kämmekästä jo 13 kerrosta. Silmukoita on 20 per puikko, mallineule 3o 2n, ei kavennuksia tai muuta ylimääräistä. Vain aie saada helpot ja nopeat kämmekkäät pakkaspäiviksi. :)

On myös jotakin suunnitteilla, mutta niistä myöhemmin :D ainakin yhdet sukat ja kahdet kämmekkäät pyörivät mielessä. Jos vain saisin yhden vuorokauden lisää viikkooni niin ehtisin toteuttaakin. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti