Pages

16.1.2009

lankahurmos

Kissanlelut piti blogata jo päiviä sitten, mutten ole saanut aikaiseksi. Idea lähti siitä, että mies osti pakkauksen kaupan leluja, joissa oli sisällä sellainen helisevä/ritisevä muovihiiri ja "turkkina" jotakin paperinarua tai vastaavaa kieritettynä ympärille. Näitä leluja Pessi kuljetteli ja nylki innoissaan ja keräsin sitten pari ehjää sisäkappaletta talteen. Lauantaina kaivoin esille toisen Noro-huivista ylijääneen jämäkerän ja punaisen ja oranssin Huopasen ja neuloin prototyyppejä.

Pienimpien hiirten sisällä siis on hiirenmuotoiset muovikappaleet ja niiden ympärille enemmän tai vähemmän löyhästi kerittyjä huopuvan langan pätkiä. Isomman hiiren sisällä on iso "pääsiäismunapallo" jonka sisällä on muutama iso helmi.

Hiiret on neulottu nenänpäästä häntään yhtenä suljettuna kappaleena ja sisältö on tietysti laitettu niihin ennen viimeisiä kavennuksia.Kaikkein nätimmin huopui Noro Kureyon, mutta vähän kaikissa oli ongelmana se, että laitoin turhan kitsaasti lankaa sisälle ja muoviosat pääsivät liikkumaan hieman. Lankaa meni yhteensä n. 60 g laskujeni mukaan.

Ja ovatko lelut olleet kivoja? Eivät ilmeisesti ihan yhtä kivoja kuin kaupan vastaavat, mutta kyllä Pessi näilläkin leikkii. :D Momo on enemmän pallomieh...naisia, nämä olikin ihan täysin Pessille suunniteltuja leluja. ;)

Neulevuosi 2009 on käynnistynyt mukavasti, vaikka langankulutus ei vielä olekaan kovin kummoinen. Sen sijaan minut on vallannut jonkinlainen lankahurmos ja uutta lankaa on parin viikon aikana kertynyt melkoinen kasa...


Taka-alan ruskeat Maijat (3 kerää) ostin Lankaideasta, vaaleanpunaiset Polarikset (4 kerää) ovat äidin huivia varten ja Sportit (2 kerää vaaleanviolettia, 2 kerää luumunväristä) lisäkeriä vauvanpeittoon. Jitterbugit (2 vyyhtiä) tilasin suoraan Colinettelta - suosittelen, tulivat huomattavasti halvemmiksi kuin Suomesta ostettuina - kun ajattelin, ettei n. 230 g millään riitä polvimittaisiin palmikkosukkiin. Ensimmäinen vyyhti joululahjajittereitä on kuitenkin jo kulutettu melkein kokonaan ja kyllä se vain riitti yhteen sukkaan.

Loput langat kotiutuivat eilen Ionalta, jossa oli pienimuotoinen lankavaihtokirppistapaaminen. Vein sinne itse 1175 g lankaa, joista takaisin toin 467 g (itse asiassa juuri ne langat, joille kyllä löytyy käyttöä varmasti, joten aika hyvin). Niiden lisäksi toin 745 g "uutta" lankaa. Pinkkiä Alfaa kerä, Lana Grossan Easya (2 kerää), yksi sininen Kitten Mohair, puuvillalankaa tiskirätteihin 63 g, harmaata merinoa 189 g, luonnonvalkoista hahtuvaa yksi Ruskovillan paketti (n. 100 g), terrakotan väristä hahtuvaa 68 g, Pirtin kehräämön oranssia liukuvärjättyä karstalankaa (?) n. 50 g ja murretun vihreää sukkalankaa, ilmeisesti Jussia, pieni kerä (58 g).

Serkkuni kastetaan kuun lopussa ja olen päättänyt saada vauvanpeiton valmiiksi siihen mennessä. Pitää kahlata sitä varten vähän dvd-hyllyä läpi, muuten sen neulominen tuntuu hirveän tylsältä. Ajattelin myös saada vähintään em. palmikkosukat valmiiksi, niistä tulee sellaiset hameen kanssa pidettävät juhlasukat. ;) Fifiä en varmaankaan saa rykäistyä kuun loppuun mennessä, se olisi voinut olla kiva myös. Sukkien ja hameen lisäksi mietin paitaa, jonka voisi yrittää värjätä pesukoneessa dylonilla parin muun pienen vaatekappaleen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti