Pages

28.1.2009

lankahurmoksen loppu

Seikkailut lankojen ihmemaassa ovat jatkuneet sitten viime postauksen. Tällä hetkellä tosin pyrin välttämään nettikauppojen houkutuksia ensinnäkin rahavarojen vuoksi ja toisekseen pian starttaavien Lankahamstereiden takia. Mietin Lankahamstereihin liittymistä jo vuoden alusta, mutta viime viikolla saapunut lankapaketti oli viimeinen tikki: nyt minulla on useampaan isoon projektiin sekä lukuisiin pienempiin langat, enkä saa niitä ikinä neulottua, jos en vedä rajaa johonkin. :D

Tapiolla oli Maija alennuksessa. Sävy 234 oli mietityttänyt aiemminkin, ja nyt vilkaisin Ravelrystä, minkä väristä lanka oikeastaan onkaan. Sitten mietin muutaman tunnin ja kysyin mielipidettä mieheltä. Lopulta kuvassa näkyvät kerät kera 17 kaverinsa (yhteensä 20 kerää eli kilo) muuttivat meille. Samassa paketissa tuli myös vähän kool-aideja yhteen tilausprojektiin. Maijat taasen pääsevät erääseen suunnittelemaani hamsterineuleeseen, vaikka kieltämättä sormet syyhyäisivät jo puikoille.

Kirjat tulivat AdLibrikseltä, hain kirjapaketin yhdessä lankojen kanssa postista torstaina. Englanninkielisistä neulekirjoista omistin ennestään kirjan Pretty In Punk, ja samaa linjaa jatkoin: Punk Knits ja Domiknitrix sisältävät paljon inspiraatiomateriaalia, sellaisena kirjat minulle lähinnä toimivatkin, sillä ohjeista neulominen aiheuttaa yhä vaikeuksia...Värjäsin myös vähän Dylonin kuumavärinapeilla. Tummemmasta (2 kerää Nallea) piti tulla petroolia, mutta vihreää jauhetta turahti hieman liikaa pataan. Kivanväristä siitä kuitenkin tuli, ja heti ideoita, mitä siitä tekisi. Vaaleammat vyyhdit (yksi kerä Nallea ja vajaa kerä Woolia) värjäsin lopulla vihreällä, johon ripautin hiukan tummansinistä, tästäkin tuli kiva. Värit, joita käytin, olivat siis Madonna Blue, Deep Blue ja Emerald Green. Deep Blueta jäi vielä vähän, ajattelin käyttää sen yhdessä pinkin napin kanssa ja värjätä vielä yhden luonnonvalkoisen ja yhden harmaan Seiskaveikkakerän sekä yhden vajaan beigen Woolin. Sitten kun jaksan taas vyyhdittää lankoja. ;)

Värjäysprojekteja olen ajatellut muutenkin. Kool-Aidin kanssa pitäisi läträtä piakkoin, sillä sain sukkatilauksen joka vaatii käsinvärjättyä lankaa. Sen lisäksi eilen kaupunkiasioilla koriin eksyi kaksi kerää valkoista Nallea, ajatuksena, että ensi kuussa voisi hankkia jostain Jacquardin värejä. (Ideoita, muuten, mistä nuo kannattaisi hankkia? Googletus tuotti muutamankin nettikaupan, mutta en ihan äkkiä uskalla tuntemattomasta kaupasta alkaa tilata. :D)

Sitten on tietysti mielessä uusia neuleprojekteja. Tällä hetkellä olen tilanteessa, jossa ainoa varsinaisesti keskeneräinen työ on Fifi III, muut projektit olen joko neulonut loppuun tai purkanut. Tosin eilen illalla neuloin ensimmäisen tilkun torkkupeittoa varten... Valmiista töistä ei ole vielä kuvia, sillä ne vaativat joko etikkaliotusta tai pingotusta. Joka tapauksessa valmistaudun siis jo Lankahamstereihin. Aikomuksenani on lähipäivien aikana tehdä jonkinlainen lista seuraavista aiotuista projekteista ja järjestää sen mukaan, mitä olisi mahdollista neuloa hamstereiden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti