Pages

9.8.2015

tutkin iltamyöhään hiljaisia kirjoja

50 asiaa minusta, osa 3: kirjat

Day 324


Rakastan kirjoja, ja tietysti lukemista. Mutta ihan fyysisiä kirjoja on hyllyihini kertynyt mukava määrä vuosien varrella. Olisi enemmänkin, mutta hyllytila on varsin rajallinen ja aina välillä pitää karsia...

Luin paljon jo lapsena, kahlasin pienen kyläkirjaston lasten ja nuorten osaston läpi nopeammin kuin olisi ehkä ollut tarpeen, ja siirryin sitten sujuvasti ponikirjoista mm. Agatha Christieen ja Stephen Kingiin.

Almost done with #terrypratchett's #reaperman. What next? #decisions #books #reading #unreadbooks #notevenallthere

Aikuisempana lukeminen jäi pitkäksi aikaa, oli muka liian kiire. Opiskellessa luin monta kirjaa junassa matkustaessa, mutta opiskelun jälkeen päivässä ei yhtäkkiä tuntunutkaan olevan sopivaa hetkeä tarttua kirjaan. Jonkun aikaa keskeneräisten ja avaamattomien kirjojen pinoja katseltuani päätin kuitenkin järjestää aikaa. Yleensä luen illalla ennen nukkumaanmenoa, lähes joka ilta. Toisinaan raivaan oikein hyvälle kirjalle aikaa myös päivän muista jutuista.

Lempikirjailijani? On muutamia ehdottomia suosikkeja. Kotimaisista kirjailijoista suosikkini on varmasti Anja Snellman, jonka kirjoja kerään hyllyyni. Toinen kotimainen suosikkini on Johanna Sinisalo, ja lisäksi kolahtavat ainakin Tove Jansson, Sofi Oksanen, Pasi Ilmari Jääskeläinen, Laura Honkasalo ja Kari Hotakainen, noin muutamia mainitakseni.

Day 302

Ulkomaisista olen lukenut ylivoimaisesti eniten Stephen Kingiä, jonka tuotantoa olen kahlannut läpi nuoresta alkaen. Kingin lisäksi olen tutustunut myös poikansa Joe Hillin tuotantoon - suosittelen! Muita ulkomaisia kirjailijoita hyllyssäni: George Orwell, John Irving, Haruki Murakami, Peter Hoeg, Neil Gaiman, Douglas Adams, Donna Tartt, Mikael Niemi, Lewis Carroll, Audrey Niffenegger...

Day 226

Puhumattakaan edesmenneestä Terry Pratchettista. Lepää rauhassa. <3

Runoilijoista Pentti Saarikoski, A.W. Yrjänä, Susanna Taivalsalmi, Saila Susiluoto, Vilja-Tuulia Huotarinen ja monet monet muut ovat saaneet sijan niin sydämestäni kuin kirjahyllystäni.

Luen monenlaista, ja mitään tiettyä genreä en osaa sanoa. Pidän toki tietyistä genreistä tai niistä löytyvistä kirjoista, kuten reaalifantasia ja sci-fi, mutta luen paljon myös niiden ulkopuolelta. Toisaalta dekkareihin olen vähän kyllästynyt, vaikka esimerkiksi Agatha Christie varmaan maistuisi pitkän tauon jälkeen.

Day 217

Äänikirjat ja e-kirjat eivät ole vähentäneet haluani kerätä ihan fyysisiä kirjoja hyllyyni. Toki on kätevää, että iPadilla tai puhelimessa kulkee mukana kirja, mutta yhtä hienoa on saada se kirja ihan hyllyyn asti. Joo, olen materialisti. :) Luin keväällä Pasi Ilmari Jääskeläisen Sielut kulkevat sateessa e-kirjana, sillä kirjailija itse jakoi sitä jonkin aikaa ilmaiseksi. Luettuani kirjan tulin kuitenkin siihen tulokseen, että haluan sen myös fyysisenä kappaleena hyllyyni. On muuten vieläkin hankkimatta, pitää korjata tämä vääryys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti