Pages

16.8.2015

niin eilisten uroteot jäivät huomisten taa

Lähdimme eilen miehen kanssa kurkistelemaan Lielahden vanhan sellutehtaan ja kartanon tiluksia. Siis kävimme vilkaisemassa Hiedanrannan puutarhajuhlia. :)

Harmiksemme olimme käsittäneet ennakkotiedot hiukan väärin, ja eilen ei päässytkään kartanoon sisälle muuten kuin vasta illan konemusiikkitapahtumaan pääsymaksulla. Mutta toisaalta iloksemme kävi ilmi, että vesilaitokseen pääsikin tutustumaan jo eilen!

Käytiin pienellä seikkailulla. ;) #tampere #minunkaupunkini #hiedanranta #vesilaitos #rust #latergram

#shadow #gear #hiedanranta #vesilaitos #tampere #minunkaupunkini #latergram

#floor #floortiles #hiedanranta #vesilaitos #latergram

Hiedanranta

Hiedanranta

Vesilaitoksessakin oli nähtävää, kuvattavaa ja tutkittavaa. Hiedanrannan alue sijaitsee siis Metsä Boardin entisen sellutehtaan alueella. Teollisuusalue on vanhaa, vanhimmat teollisuusrakennuksista ovat 1900-luvun alkupuolelta.

Iso osa alueesta on edelleen aidattuna, mutta olen käsittänyt, että sitä tehdään paraikaa turvallisemmaksi, ja sinne pääsisi myöhemmin tutustumaan. Lisätietoa alueesta löytyy Väliaikainen Hiedanranta -sivustolta.


Hiedanranta

Hiedanrannassa on myös Wilhelm Fredrik von Nottbeckin 1893 rakennuttama kartano. Eilen ei sinne tosiaan ennakkotiedoista poiketen päässytkään tutustumaan, mutta tänään sinne on vapaa pääsy käsittääkseni klo 16 asti. Jos vain pääsette, suosittelen lämpimästi lähtemään tutustumaan! Itse olen viikon menoista sen verran väsy, että melkein tunnin matka suuntaansa ei houkuttele tänään ollenkaan, joten pakko jättää väliin. Harmin paikka! Toivottavasti kartanoon pääsee vielä joskus myöhemmin käymään.


Hiedanranta

Hiedanranta

Sääkin suosi, ketä suosi - melko raskasta oli kävellä kohti Hiedanrantaa, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Onneksi kartanon pihamaa oli mukavan viileässä varjossa. Siinä on minun makuni mukaiselle paikalle rakennettu kartano, monessakin mielessä. :)

Tänään siis, vielä ehtii käydä tutustumassa vanhaan teollisuusalueeseen ja ainakin ulkoapäin hienoon kartanoon! Bussilla Lielahden aseman pysäkille, siitä on lyhyt kävelymatka tiluksille.

2 kommenttia:

 1. Moikka,

  Jaoin blogipostauksesi myös Väliaikaisen Hiedanrannan sivuille. Valitettavasti retki kartanoon ei onnistunut. Vesilaitokselta olit ainakin saanut napattua hyviä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Kiitos! :) Onneksi retki oli muutoin erittäin onnistunut, ja syy kartanoon pääsemättömyydellekin oli ihan ymmärrettävä.

   Poista