Pages

12.8.2015

avaat rintani kuin lyhdyn, sytytät sinne kynttilöitä

Jo toinen Liebster-tunnustus! Tällä kertaa Sudrana-blogista, kiitoksia vain. :)


1. Onko sinulla toista nimeä ja pidätkö siitä?
On, ja en pidä. :D

2. Mikä on varhaisin lapsuusmuistosi?
Todella hankala sanoa varhaisinta muistoa, koska varhaislapsuuden muistot ovat mielessäni sekaisin, enkä osaa järjestää niitä. Mutta varhaisimmat muistoni liittyvät varmaankin kotitaloni rakentamisen aikoihin, muistan esimerkiksi, kuinka maalasimme pihan perällä olevan "aitan" punaiseksi.

3. Syötkö jouluruokia ja mikä on suosikkisi?
Syön! Suosikkini on varmastikin graavilohi, mieluiten äidin graavaama. Tai sitten mummun tekemä viktorianpuuro. Tai tzatziki (tätä oli meillä kotona joka joulu, joten se on mulle jouluruoka).

4. Mikä on lempikasvisi Suomen luonnossa?
Pihlaja. :)

5. Mitä kuulet juuri nyt?
Televisiossa taustalla menee ehkä ruotsalainen tai norjalainen ohjelma, ja ulkoa kuuluu autojen ääniä. Lisäksi oikeassa korvassani suhisee.

6. Kerro joku muisto ala-aste-ajoilta.
Haha, mietin tätä pitkään aiemmin, mutta nyt, kun aloin kirjoittaa, tuli heti mieleen yksi aika hauska muisto. Olin ehkä kolmannella tai neljännellä luokalla, kun isäni vaihtoi vanhan pakettiautonsa uuteen. Seuraavana koulupäivänä luokan pojat kerääntyivät ympärilleni innoissaan kyselemään, että "onko se hieno Chevy Van teidän?" Aika polleana kerroin, että on. :D Se onkin sitten ainoita kertoja, kun olen saanut kouluikäisenä (positiivista) huomiota pojilta...

7. Millainen on suhteesi elokuuhun?
Ei huono. Riippuu säästä; helteillä elokuu ei todellakaan ole parasta aikaa, mutta jos on jo syksyisempi sää, nautin. Elokuu merkitsee minulle yleensä kesäkuuman hellittämistä ja syksyn tuloa. Elokuu on vielä siirtymäaikaa; silloin riittää vielä kesäjuttuja ja esim. opiskelutkin ovat yleensä vielä aika leppoisia elokuussa. Toisaalta alkaa olla marja-aika parhaimmillaan ja hyvällä tuurilla saan metsästettyä itselleni hiukan pakastimen täytettä. (Olen huono keräämään itse, jos pitää yksin lähteä. Tänä vuonna eräs ystäväni lupasi viedä minut hyville apajille, kunhan saadaan aikataulut kohdilleen. :)) Elokuun taittuessa syyskuuksi innostun yleensä jostain uudesta tai vanhasta harrastuksesta, ostan muistikirjoja, vihkoja ja kyniä tai muuten menen vähän syyshulluksi. Syksy. <3

8. Mikä käsityötarvike on sinua lähinnä juuri nyt?
Hmm. Oikealla puolella, hiirimatolla, näyttäisi olevan siihen unohtunut virkkuukoukku (3mm, bambukahva). Toisaalta vasemmalla puolella, lähempänä minua, on kerä sukkalankaa, jossa on kiinni keskeneräinen sukkaneule.

9. Kerro tilanteesta, jossa tunsit voittaneesi itsesi.
Näitä on aika paljonkin tältä keväältä ja kesältä ja lähinnä liikunnan merkeissä. Esimerkiksi silloin, kun ensimmäisen kerran menin kuntosalille Hip Hop -tunnille, se oli aika muikeaa. Varsinkin, kun tunnin jälkeen tuntui erittäin innostuneelta. Toisaalta kunnon voittajafiilis tuli, kun tänä vuonna ja ylipäänsä aikuisiällä toista kertaa lähdin Kalevan uintikeskukseen, vieläpä yksin, ja uin kilometrin rintaa, eikä se tuntunut missään (ensimmäisellä kerralla olin uinut 600m ja saanut habat kipeiksi). Olin niin hämmentynyt asiasta, että uin vielä 100m päälle, kun epäilin laskeneeni väärin. Altaasta noustessa oli kyllä melkoisen mahtava fiilis. :)

10. Mukavin mahdollinen asu?
Alkkarit ja löysä t-paita tai väljä tunikatoppi, ei rintsikoita. Kotiasuni. ;)

11. Onko sinulla Suurta Toivetta?
On, aika montakin. Tällä hetkellä varmaan suurin on toive, että saisin joskus vielä julkaista romaanin tai runokokoelman (molemmat työn alla).


Lisäksi Hippusia-blogin Johanna laittoi blogiinsa listan kysymyksiä ja haastoi kaikki vastaamaan niihin. Kysymykset olivat kivoja, joten pistänpä tähän perään vielä toisetkin! :)

1. Mikä fiilis just tänään?
"Ihan kiva kolmonen". Vähän väsyttää ja on turhan lämmin, mutta olen lähdössä iltapäivästä uimaan ja sieltä sitten neulemiittiin, molemmat erittäin hyvässä seurassa. Joten mikäpä tässä ollessa! :)
 
2. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?
Kaikki pienet asiat. Hyvä ruoka. Nätti lanka. Kissat ja mies toki. Se, kun värjäyshommat menevät putkeen. Hyvä tukkapäivä. Hyvä postipäivä. Hyvä musiikki ja erityisesti hyvät keikat. Ystävät. Se, kun lenkki rullaa hienosti. Uiminen. Tanssi.

3. Maistuisko jäde? Mikä maku?
Maistuis! Harmi ettei ole herkkupäivä. Keltainen Solero olis nyt kova sana, tai Puffet. Tai jätskikiskalta joku pähkinä-kinuski (vai mikähän se yksi maku oli, iski annoskateus viimeksi) tai ihan vaan vaniljapehmis.

4. Milloin viimeksi voitit itsesi ja miten?
Eilen ja sunnuntaina, kun lähdin lenkille, vaikka oli (ollut) kuuma päivä. Eilen harmitti, kun oli vähän polvi- ja selkävaivaa, enkä uskaltanut lähteä Hip Hop -tunnille, mutta tuli parempi olo, kun sain itseni melkein 6 km lenkille. :)

5. Mitä harrastat ja onko sinulla tällä hetkellä jotakin erityisiä harrastukseesi liittyviä tavotteita?
Harrastuksista puhuinkin jo viimeksi aika paljon. Liikuntaharrastukseeni liittyy moniakin tavoitteita, mutta yksi ääneenlausuttu on se, että ensi vappuna jaksaisin nousta rappuset Pyynikin Näkötorniin. Kirjoitusharrastukseni tavoite liittyy Suureen Toiveeseeni. :)

6. Jos olisit eläin, mikä olisit?
Karhu

7. Jos olisit se eläin, mitä tekisit nyt?
Pulahtaisin järveen. :D

8. Mikä seuraavista on sun lemppari: a) hiostava helle, b) leppoisa lumisade, c) uhmakas ukkosmyrsky vai d) käsittämätön kaatosade?
Uhmakas ukkosmyrsky, jota seuraa käsittämätön kaatosade. Myös pelkkä kaatosade riittäisi, kiitos nam. :)

9. Ootko tänä kesänä käynyt kalassa? Tähän kohtaan voi kirjoittaa kesän parhaat kalavaleet.
Joo. Tallinnan satama-altaassa kävin mato-ongella, kun jäi luppoaikaa. Hirveen kokonen hauki tuli saaliiksi, mutta olisittepa nähneet sen, joka minulta pääsi karkuun! Sen leukaluusta olisi voinut tehdä kanteleen. Vannon!

10. No, valehtelitko?
Myönnetään. Kävin kyllä Tallinnassa, mutta en kalastanut. Enkä ole päässyt tänä kesänä kalaan ollenkaan.

11. Radio-ohjelmatyyliin, haluatko vielä lähettää terveisiä jollekulle?
Terkkuja Saijalle Toijalaan, toivottavasti jätät mullekin jotain sinne puskiin. ;) Lisäksi haluaisin lähettää terveisiä Sannille Liperiin, Markalle Porvooseen ja kaikille ihanille tamperelaisille kamuille! :P Loppuun vielä iiiiso halaus Tuille Turkuun. <3

Nyt pitäisi sitten haastaa. Jätänpä tälläkin kertaa haastamatta, mutta kokoan tähän kenelle vain kysymyksiä. Huikkaa kommenttiboksiin, mikäli otat haasteen vastaan! :)

1. Oletko kesän lapsi vai pidätkö enemmän talvesta? Vai jotain siltä väliltä?
2. Mikä on suosikkiviikonpäiväsi?
3. Oletko kotikissa, vai vipattaako menojalkaa usein?
4. Oletko ennemmin minimalisti vai hamsteri?
5. Mikä oli viimeksi lukemasi kirja?
6. Entä mitä musiikkia kuuntelit viimeksi?
7. Mitä näet, kun katsot oikealle?
8. Ketä/mitä fanitat?
9. Kerro jokin hauska lapsuusmuisto.
10. Onko sinulla jokin unelma?
11. Jos saisit jonkun supervoiman, mikä se olisi ja miksi?

1 kommentti: