Pages

18.5.2012

Prahan päiväkirja, osa 5: Sitä sun tätä ja kaikenlaista unohtunutta

Vähän yleiskatsausta matkaan. Oli tosiaan erittäin muistorikas ja upea matka. Lähtisin koska vain (no, en ehkä pahimpaan kesähelleaikaan) uudestaan Prahaan. Ainakin, jos joku muu tälläkin kertaa maksaisi matkat ja majoituksen. :D

Asuimme kuuden hengen asunnossa, jossa oli kaksi makuuhuonetta. Kylpyhuone oli mukava, keittiö ihan ok, muuten kämppä oli aika pieruinen ja vanha. Mutta kyllä siinä kolme viikkoa jaksoi viettää - saimme tosin erinäisistä syistä hiukan alennusta vuokraan lopulta.
Prahan kevät 10.4.-28.4.2012

Talokin oli aika vanha. Meidän kämppämme sijaitsi kakkoskerroksessa; tässä kuva, joka on otettu vastapäätä asunnon ovea. Harmillisesti oli aivan liikaa vastavaloa ja aivan liian vähän tilaa ottaa kunnon kuvaa, tämä oli nimittäin Hieno.

Paljon jäi näkemättä, paljon myös oli sellaista, mitä ei tullut kuvattua. Vietimme luultavasti kymmeniä tunteja pyörien keskustassa, koluten kauppakeskuksia, bongaten ruokapaikkoja, museoita, matkamuistomyymälöitä, ketjuliikkeitä...
Yksi mahtava kokemus oli Mucha-museo, jonne menimme kolmisin T:n ja S:n kanssa. Rakastan Muchan taidetta ja art nouveau yleensäkin ottaen iskee minuun. Kun olin kiertänyt lähes joka sopukan (dokumenttivideota en jäänyt katsomaan) museosta, iskin sitten museokauppaan, josta ostin taidetta seinille, tuliaisia ja kortteja. Kuu ja kolme tähteä odottavat nyt vielä rullalla kehystämistä ja makuuhuoneen seinälle asettelua.

Koska olen materialisti, raahasin sieltä mukaani melkein kymmenen kiloa tavaraa.

tarvikkeet
Heti ensimmäisenä päivänä löysimme (tosin opastettuna) pienen taiteilijatarvikeliikkeen, osta ostin kuvassa näkyvien siveltimien ja vesivärien lisäksi pienen vesivärilehtiön ja isomman luonnoslehtiön. Myöhemmin löysin Palladiumin isosta kirjakaupasta superhalpoja musteita sekä parit pastelliliidut...

korut
Ostin Q&A:sta hiukan koruja, kun alkoi oma koruttomuus loppuaikana vähän ahdistaa. Ja koruille toki Muchan kuurasia.

Lisäksi mukaan tarttui mm. levyjä, kirjoja, vaatteita, tuliaisia ja uusi mp3-soitin.

Mukana oli myös neuleita. Yhtään neulelankaa en ostanut(!!!), mutta olin varautunut. Lopulta neuloin vain yhdet sukat valmiiksi (odottavat päättelykeijua jossain Matkanjälkeisessä Jemmassa), aloitin kämmekkäitä, ja muutaman kerroksen Fifi III -huivia:

Keltainen Fifi III

Olen värjännyt langan itse, se on pitsivahvuista 100% merinoa. Pyöreää, mun makuuni. :) Huivi on kyllä edennyt reissun jälkeen ihan kohtalaisesti, kun aloin jo muistaa kaaviota ulkoa.

Tässä nämä Prahan kertomukset. Seuraavaksi Jotain Ihan Muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti