Pages

17.5.2012

Prahan päiväkirja osa 2: pitsinnypläys

Kaikenlaista opin reissunpäällä, mutta yksi uusi taito oli melko mullistava: pitsinnypläys. Opettelin siis nypläämään "tsekiksi" - suomalaista pitsiähän olen vain nähnyt ja suunnilleen kuvissa sitäkin. Äiti kyllä nypläsi jonkun aikaa, kun olin nuori, mutta siitä ei ole juuri mitään muistikuvia.

Prahan koulussamme oli meininki minun makuuni: menetelmät olivat ehkä perinteisiä, mutta luovuutta ja omaa suunnittelua ja uusia ideoita selvästi kannatettiin ja opettajat kannustivat valitsemaan jotain muuta kuin perinteistä. Minä ja luokkatoverini T valitsimme sitten ensmmäisiksi nypläystöiksi perhoset eräästä kirjasta.

 Perhosen siipi alkaa kehittyä. Tämä on toisen nypläyspäivän aamuna otettu kuva.

Prahan kevät 10.4.-28.4.2012
Samaisena aamuna kävelimme T:n kanssa kaksin koululle. "Kotikadultamme" astui eräästä talosta ulos mies, joka näytti siltä, kuin olisi herännyt ehkä viisi minuuttia aiemmin... Ja huusi perääni painokkaasti jenkkiaksentilla: "Oh my GOD! Look at your hair!" :D Muutenkin tukkani herätti mielenkiintoa niin lapsissa kuin aikuisissakin. :)

Nypläsin lopulta vain puolikkaan perhosen, koska halusin päästä tekemään jotain muuta välillä. Niinpä riemastutin nypläysopettajaamme Alenkaa suunnittelemalla itse rannekorun.

Prahan kevät 10.4.-28.4.2012
Tässä näkyy, kuinka kömpelöä nypläykseni vielä oli. Lisäksi onnistuin kastelemaan tuon korun aika pian (kuvan ottamisen jälkeen), joten se pitäisi nyt pingottaa uusiksi ja vähintään höyryttää, jollei tärkätä uudestaan. Mutta siitä tuli silti kiva!


siipi
Ja koska vielä jäi vähän aikaa, nypläsin yhden takasiiven. Tämä lähti anoppikokelaalleni, jolla oli viime viikonloppuna pyöreät synttärit. :)

Pohjalankana kaikissa nypläyksissä oli ohutta pellavalankaa, värilanka oli muliinilankaa. Paitsi punakeltaisessa, jossa värilangat olivat helmilankaa. Ja helmilankahan oli aivan järkyttävän halpaa Prahassa, joten sitä piti toki hamstrata:

nyplaysjalangat
Alta pilkottava kangas on viimeisenä koulupäivänä ostettu koulun vieressä sijainneesta kangaskaupasta. Siellä oli aivan mielettömän ihana palvelu eikä kangaskaan maltaita maksanut. Ohutta puuvillaa; siitä tulee kesähousut, kunhan saan aikaiseksi etsiä kaavani.

Kangaan edessä näkyvät hassut puupalikat ovat papelot eli tsekkiläiset nypylät. Saimme jokainen nyplääjä parin matkamuistoiksi. Toisessa papelossa on nypläysopettajan nimmari, toisessa lukee "Praha 2012". <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti