Pages

21.9.2008

Kuningas sä olit maailmoiden, niiden takana pitelit lankoja

Viikolla valmistui kaksi työtä, joiden kanssa meinasi syystä tai toisesta mennä hermot. Valmiina molemmat ovat kuitenkin aivan ihania ja kaiken työn arvoisia. :) Talvikuningas-sukat itselle, lapaset miehelle mittatilauksesta.
Malli: Talvikuningas-sukat, oma, kärjestä aloitettu malli palmikoilla.
Lanka ja menekki: 7 veljestä Moniraita Petroolisävy, noin 215 g.
Puikot:
3,5 mm ebenpuiset <3
Muuta:
Palmikoista reunimmaiset kiertyvät vasemmalle, keskimmäinen oikealle. Raidoitus alkaa toisessa sukassa tarkoituksella eri kohtaa. Jostain syystä toinen sukka muuten painaa noin 10 g enemmän kuin toinen, vaikka silmukat ja kerrokset ovat tasan samat. Niin, ja sävy on paljon petroolimpi luonnossa.

Talvikuningas-sukat saivat nimensä mistäpä muualtakaan kuin CMX:n samannimisestä albumista. Levy on jotenkin niin petrooli, jos sitä pitäisi yhdellä värillä kuvata, ja langan väri toi sen mieleeni. Näiden valmistuminen vei melkein kuukauden, sillä jossain vaiheessa meinasin kyllästyä palmikkoon ja sukat majailivatkin keskeneräisten töiden laatikossa pitkiä aikoja.

Toinen valmistunut työ vei pidemmän aikaa kuin piti, valmistuivat silti noin viikossa. Mies kulkee pyörällä töihin aamuvarhaisella ja tarvitsi tumput. Tein ne hieman suositusta pienemmillä puikoilla, mutta kuulemma silti tuulee läpi ja pitäisi tehdä joku huppu sormille tai ommella huovasta tuulipaneeli.


Malli: Oma, peruslapaset ilman peukalokiilaa.
Lanka ja menekki: Online Linie 157 Tessa 216 eli pätkärääkätty ruskea-sinisävy, 150 g.
Puikot: 4 mm metalliset.
Muuta: Malli muodostui tehdessä ja sovittaessa miehen maun mukaisesti. Peukalosta tuli hiukan liian kapea (kun yleensä teen liian leveän peukalon) ja kärjen jouduin tekemään kahdesti, että sain tumpuista sopivat. Lanka vinoraidoittui aika kivasti.

Koska on kauhean tylsää, jos on kesken vain yksi työ, aloitin miehen sukkien lisäksi tänään itselleni jotain aika kasaria sukkien muodossa. Näette sitten. :D Lisäksi valmistaudun pipokauteen ja kesken on myös uusi kissapipo. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti