Pages

24.9.2008

happy cat is blue


Malli: CatHat by SatuH (Ravelry).
Lanka: Lana Grossa Royal Tweed, sävy 31, n. 60 g.
Puikot: 4,5 mm 60 cm metalliset addin pyöröt. <3


Royal Tweed oli aika kammottavaa neuloa, onnistuin katkaisemaan langan jo ensimmäisellä silmukoidenluontikerralla ja sitten toistamiseen vähän ennen ensimmäisen kerän loppumista. Myös tiheys muuttui omituisesti: ensin tein mallitilkun alkua ja laskin siitä tiheyden leveyssuunnassa, sitten laskin siitä silmukat n. 56 cm:n ympärykselle. Neulottuani näillä silmukoilla pipoa melkein puoleenväliin hoksasin, että nyt piposta tulee ihan liian väljä: ympärys oli 64 cm. Eikun laskemaan siitä uusi tiheys, nyt pipo on sopivan väljä, niin ettei pyöri päässä muttei kiristä, ja neulos joustaa jonkun verran. Neulos tuntuu ja näyttää kivalta. :) Kun noita ohjeen kuvia katselee, niin piposta olisi kuitenkin voinut tulla löysempi, mutta toisaalta nuo pikkuruiset ja hassut korvat voivat johtua myös siitä, että kuivatin pipon korvista roikottamalla. Eiköhän se siitä asetu, kun vähän vanuttelee.

Neuloin pipoa aika hitaasti, koska pelkäsin varsinkin alussa katkaisevani langan. Siinä missä Rustikasta ja vastaavista langoista aiemmin neulomani pipot ovat valmistuneet illassa tai parissa, tämän kanssa kesti viikko. Toisaalta vasta tänä syksynä olen tajunnut useamman yhtäaikaisen neuleprojektin idean, ja joka ilta ei jaksanut pipoa neuloa. Kärsin muutamana iltana lievästä päänsärystä, jolloin tällainen helppo ympäri-ympäri-neule ilman kavennuksia tai levennyksiä tmv. oli juuri sopiva työ jokapäiväsen sosiaalipornoannoksen rinnalle. Minä kun en osaa tv:tä katsoa ilman, että samalla näpertäisin jotain...

Sukkia on valmistumassa seuraavaksi. Pujottelin myös elämäni ensimmäistä kertaa lasihelmiä lankaan, josta tulee jonkinlainen (yksinkertainen) huivi/kaulaliina, mutta siitä lisää sitten, kun olen tehnyt enemmänkin kuin mallitilkun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti