Pages

24.3.2014

mitä merkitsee muutamat vuodet

Retriittiä edeltävällä viikolla äitini käväisi meillä (pääsemme parin viikon välein hänen kyydillään ns. isommille ruokaostoksille) ja hipelöi retriittiä varten pakkaamaani kuitukassia. Erityisesti erästä räikeänpinkkiä bfl/nylon -lettiä, oli kuulemma ihaillut sitä Etsy-puodissani.

Retriitissä, kerratessani Starmania, mietin seuraavaa projektia, ja mieleeni tuli edelleen myymättä jäänyt Oops, I did it again -värinen letti. En ehtinyt enää aloittaa toista kehruuprojektia, mutta heti seuraavalla viikolla nappasin letin pois myytävistä ja polkaisin kolmeksi säikeeksi:

oops_saikeet

Ja säikeet toki kolmisäikeiseksi sukkalangaksi.
Oops, I did it again

Lopputulokseen tuli mukavasti "Barber's Pole" -efektiä (jee, opin viime viikonloppuna uuden kehruutermin!) ja valmiin langan metrit olivat noin 330m/110g. Äiti sai langan viime torstaina yhdessä kylppärinsiivouksessa löytyneen lähes käyttämättömän Eucalan-minipullon kera.

Äidin lankaa kehrätessäni sattui hassu juttu. Laitoin puotiin retriitistä jääneitä villoja ja lankoja, ja eräs artesaaniopiskeluystäväni kommentoi Facebookissa, että ostaisi samantien Raparperitaivaan, muttei osaa kehrätä. Aivan sattumalta olin Raparperitaivasta värjännyt alun perin kaksi lettiä, mutta jättänyt toisen itselleni. Kun äidin lanka oli säikeinä, lepuutin niitä sen aikaa, että polkaisin T:lle ylläriksi superwash merinoa:

Raparperitaivas
Väriliukujen vuoksi Raparperitaivas on navajokerrattu, ja metrejä tuli mukavat n. 425/123g. Tämä pötkylä lähti kohti itäistä Suomea viime viikolla, toivottavasti on jo saavuttanut vastaanottajansa. :)

Eikä nämä kehruut ole suinkaan tähän loppuneet... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti