Pages

20.12.2008

toinen lahja

Katkaisen blogihiljaisuuden, tadaa: sukkakuvalla. Isä kävi tänään meillä ja sai sukkansa ilman pakettia, koska tietysti jätin paketoinnin viime tinkaan enkä tämän viikon siivouskiireissä ehtinyt painaa lisää lahjapusseja joihin ne laittaa.


Malli: Perussukka, varressa onkohan tuo nyt jotain korinpohjaneuletta vai mitä (3o 3 n ja neljän kerroksen välein vaihto), lappukantapää ja peruskavennus kärjessä.
Lanka ja menekki: Austermann Step, oliskohan tohon mennyt jotain 70-80 g.
Puikot: 3 mm eebenpuiset, olis voinut tehdä pienemmilläkin mutta ei ollut ohuempia ja kolmemillisillä tuli ihan kivaa neulosta.


Isältä saimme taas kassillisen herkkuja (keksejä, pipareita, Fazerin sinisiä konvehteja jotka on about ainoita mitä Wiener Nougaitten lisäksi syödään, viiniä, jotain espanjalaista jänskää karkkijuttua) ja minulle oli jokin pehmeä paketti, kuulemma jostain käsityö- tai joulumessuilta. Piti heti puristella että oliskohan ne olleet avovaimon kanssa niin viksuja että siellä olis kivaa lankaa. No, huomenna selviää. ;)

Nyt on kinkku huoneenlämmössä, illalla/yöllä laitan sen uuniin. Tänään pitäisi vielä leipoa piparit ja tehdä tzatziki maustumaan, huomenna sitten laatikot. Meillä vietetään nyt kolmatta vuotta talvipäivänseisausta, joten huomenna perinteisesti saunotaan, syödään jouluruuat ja avataan lahjat. Joulunpyhiksi pääsemme pitkästä aikaa sukuloimaan, muuten varmaan lojutaan sohvalla, katsotaan elokuvia yms telkkarista ja aion neuloa jotakin.

Siitä puheen ollen: sunnuntaina saimme tiedon uudesta serkusta suvussani. :) Täti sai pienen tyttövauvan (arvasinhan minä että tyttö sieltä tulee) ja olen hänelle neulonut jo yhdet tumput, jotka pitäisi vielä päätellä. Työn alla on myös peitto, joka näyttää uhkaavasti siltä, että lankaa pitää ostaa lisää. Miten tuo Gjestalin Sport onkin niin riittämätöntä mukamas? Mutta ihanaa lankaa kuitenkin!

Näissä tunnelmissa toivotan kaikille hyvää talvipäivänseisausta ja onnellista joulun aikaa. Syökää hyvin ja nauttikaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti