Pages

29.12.2008

Lankakirjan joululahjapajan tuotokset

Olen ollut vähän laiska raportoimaan antamiani lahjoja, mutta tässä jonkinlaista asiaa aiheesta.

Aiemmin esiteltyjen isän sukkien lisäksi siis lahjoin läheisiäni käsityöaiheisin lahjoin muutenkin. Jo marraskuussa valitsimme yhdessä mummun kanssa äidilleni tämän ristipistotyön Violariumin kojulta messuilta. Työ oli erityisen mieleinen äidille, hän kiitteli kovasti. Lisäksi tapaninpäivänä äidin ja hänen avomiehensä luona vieraillessamme vein molemmille lahjakortit. Äiti saa lunastaa omallaan pitsihuivin, mies pipon.


Samaisilla messuilla mummuni hipelöi Brittanyn kauniita virkkuukoukkuja kovasti ja näytti ihastuneelta, muttei ostanut, koska olivat kuulemma niin kalliita. Melkein harmitti vähän myöhemmin etten ostanut salaa tai vähemmän salaa hänelle yhtä koukkua, mutta sitten avattiin Lankaidea. Ja siellä on Brittanyn puikkoja ja koukkuja. Muita joululahjaostoksia tehdessäni valitsin sitten mummulle 3,5 mm koukun ja kaksi kerää Smartia. Joulupäivänä tulikin isot kiitokset ja oli kuulemma jo testannutkin että koukku on hyvä. :)

Kummitätini tyttärille, serkuista läheisimmille, neuloin jo viime vuonna ihasteluja saaneet lahjat, joten tänä vuonna kyselin toiselta serkultani väritoiveita. Olin jo päättänyt, mitä neulon: toiselle baskeri, toiselle kissapipo. Heistä en saanut kuvia, mutta näistä langoista syntyivät.

Baskerin tein Smartista Mielityn neuvoilla (joita en enää löydä netistä) ja virkkasin pienen pyörylänkin koristeeksi. Jouduin itse asiassa neulomaan sen kahteen kertaan: ensimmäinen versio oli ensinnäkin hiukan liian iso ja siinä oli yksi kavennusvirhe, mutta ajattelin että se voisi silti mennä kun laittaisi jonkun nauhan resoriin. En halunnut pingottaa hattua, joten kastelin sen ja levitin saunan lauteelle kuivumaan. Kävin välillä katsomassa sitä, ja annoin olla, kun kissat eivät olleet osoittaneet kiinnostusta. No sitten juuri nukkumaan mennessä tuli mieleen, että voisi sen siirtää jo pyykkitelineelle kuivumaan (edellisestä tarkistuksesta oli pari tuntia aikaa). Menin hakemaan baskeria ja löysin saunan nurkasta mytyn, johon oli syöty iso reikä. Kyllä ärsytti, varsinkin kun ei ollut kauheasti aikaa neuloa uutta. Raivolla syntyi kuitenkin vähän pienempi baskeri, joka kuitenkin venähti hieman pingotuksessa. Oli kuulemma ollut silti melkein sopiva, toivottavasti menee hieman kasaan pesussa...

Kissapipo oli se perinteinen, vaaleanpunaisesta Cool Flammesta, jota meni koko kerä 6 mm:n puikoilla. Lisäksi kissapipon saanut serkkuni tulee käymään alkuvuodesta ja lupasin että hän saa valita helmistä, riipuksista yms. korun jonka hänelle teen siinä samalla. :)

Tädilleni, joka sai tyttövauvan 14.12., tein joulukortin kanssa viemisiksi pienet turkoosit tumput Maijasta. Tumput saavuttivat suuren suosion, olivat kuulemma parempi lahja kuin kukkakimppu. :) Toiseksi joululahjaksi heille teen vauvanpeittoa, jonka yritän saada valmiiksi neidin ristiäisiin mennessä.

Myös veljelleni aloitin sukkia, mutta jouduin purkamaan ne koska niistä oli tulossa liian isot. Kokeilen toisella langalla vähän myöhemmin, veli sanoi ettei kiirettä ole. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti