Pages

24.1.2013

päin hiljaisuuden ääniä

"näin sidottuna pyörään
sen laidoilla eläinten radat
sen akselilla aurinko
puolilla hämärän pedot"

Lady Katherine Brass-Heart

Tottelee nimeä Katariina (tai hienommin Lady Katherine Brass-Heart, koska mies kutsui sitä jo ennen ostosta steampunk-rukiksi, ja koska siinä on oikeasti messinkinen "sydän"). Saapui minulle marraskuussa, ja pois en vaihtaisi.  (Paitsi, että salaa haaveilen matkakokoisesta rukista, mutta hys, ei kerrota sitä Katariinalle.)

Valitettavasti koulu ja elämä hidastavat toistaiseksi kehräystahtia. Asiaan vaikuttaa myös ehkä seikka, että Katariinalla saan ihan oikeasti jo ohutta säiettä, joten kehrääminenkin kestää kauemmin...

Osa kehruista on vielä kuvaamattakin, mutta tässä ohuimmat:

Blissful
Noin 375m, vähän yli 100 g, navajokerrattu. Ihan tarkkoja speksejä tästä en nyt muista, ja lanka meni äidille synttäri- ja joululahjaksi. Kuitu on Pulukaton BFL:ää, väri Blissful, joka näytti aivan erilaiselta Etsyn kuvassa, ja kaikki se ihana syksyinen kirkkaus katosi tuonne beigen ja valkoisen sekaan kehrätessä. Mutta äiti rakastaa tätä!

Tuli kevät, neitonen
Tässä taas on pohjalla oma värjäys, kuitu on superwash BFL:ää, joka alkaa olla on ihan lempikuituni tällä hetkellä. :) Tästä tuli huisan ohutta säiettä, mutta suht tiukaksi kehrätyn säikeen ja lähestulkoon ylikierteen puolelle lipsahtaneen navajoinnin takia metrejä "vain" n. 470/120 g (eli n. 390m/100g). Neulon tästä juuri huivia 3,5 mm puikoilla, ja tulee mukavan rentoa neulepintaa.

"oli kirja siinä sanottiin
ja iltaisin taloissa puhuttiin
että tästä on paha mennä enää
että tästä ei ihminen pääse
on jääminen tähän saa istua pölyyn
ajatella sanoin ajatella kuvin
jotka katsovat itseään
saa unohtaa mikä oli


tai voi katariinanpyörässä
sidottuna käsistä
aivan hitaasti kääntyä
päin hiljaisuuden ääniä" 

(CMX: Katariinanpyörä, san. A.W. Yrjänä)

(P.S.: Seuraavien päivien aikana luvassa joitakin välähdyksiä menneeltä ajalta - ja vähän tulevastakin.)

2 kommenttia:

  1. On hän kyllä kaunis. Lähteekö retriittiin mukaan? :) Itse päädyin sitten kuitenkin vähän modernimman näköiseen Majacraft Roseen, kun sain syksyllä jo wanhan rouwan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa taidan tällä kertaa jättää retriitin väliin, osittain rahatilanteen ja osittain opiskelujen loppurutistuksen vuoksi. Syksyllä ehkä Kokoontumisajoihin, jos saan kyydin, johon Katariina mahtuu. :)

      Poista