Pages

15.1.2012

the treetops glisten


Se tuli sitten kunnon talvi vihdoin! <3 Vaikka kyllä sitä kieltämättä viime viikon alussa kesti vähän aikaa tottua, kun samaan aikaan oli arkeenpaluuviikko ja sen mukanaan tuoma väsymys ja ketutus. :P

Talvea vastaan piti sitten ruveta joulun jälkeen oikein kunnolla valmistautumaan:

lakusukat
Jo aikoja sitten aloitetut lakritsijäätelösukat miehelle. Lankana mustavalkoinen Fabel, jonka alunperin meinasin värjätä itselleni, mutta mies halusikin mustavalkoiset sukat "kun ei semmosia vielä oo". Syksyn ja talven mittaan mies on ketunhäntä kainalossa kehunut ohuita sukkia ja pyytänyt niitä lisää, kun kuulemma eivät hiosta liikaa. Harmillisesti melkein meinaa mennä niin, että yhdet tai kahdet sukat hajoavat (korjauskelvottomiksi) siinä ajassa, kun ehdin neuloa yhdet. :P Yhdet sukat odottavatkin taas parsimista.. Ai niin, puikot näissä olivat 2,25 mm.


kevätlapaset
Wollmeisesta neulotut kevättäpinätumput odottelivat aikansa toista peukaloa ja langanpäiden päättelyä. Näihinkin piti tuttuun tapaan ommella jotain koristuksia, nappeja tai muuta, mutta pakkanen velvoitti ottamaan heti käyttöön. Lankana siis WM Twin Frühling ja puikot 2,5 mm.  Mallina ihan peruslapaset kiilalla sovitellen ja kokeillen. Hiukan ovat parinkymmenen asteen pakkasella kylmähköt, mutta aloitin jo uudet lapaset paksummasta langasta!


 Tämä lämpöinen (ja vähän jo käytössä lörpsähänyt) myssy on neulottu itse värjätystä alpakka/merinolangasta (50/50), metrejä on sport-vahvuuden verran eli 300m/100g, mutta lanka on ihanasti juuri sopivan pörheää ja pipo tosi lämmin. <3 Puikot mulla taisivat olla 3,5 mm, ja malli omasta päästä, muistaakseni yhdet lisäykset resorin jälkeen ja sopivissa kohdin kavennukset 16-säteisenä.


rannekorut
Modistikurssin töitä, jotka muistan vasta nyt esitellä: kokoelma parkkinahkaisia rannekoruja. Näissä on käytetty siis nautaparkkia, jonka olen leikannut, värjännyt, siloittanut ja rasvannut sekä tietysti lisännyt metalliosat. Keltaisissa ja punamustassa on käytetty vellibatiikkia värjäyksessä. Vasemmanpuoleinen keltainen lähti muuten Tuille arvontavoitoksi!

Viimeinen hattu odottaa yhä kunnollisia kuvia, mutta täältä voi vähän kurkistella. Yritän saada siitä kuvia omassa päässä, kunhan päivänvalo, kivatukkapäivä, viikonloppu ja kuvaaja kohtaavat. :D


jokapvset
Koska sukkia ei voi koskaan olla liikaa, aloitin sukat LittleRedBicyclen ihanasta hitusen vahvemmasta Hipster Sock -sukkalangasta. Näistä tulee Hermionen jokapäiväset sukat, hiukan jouduin säätämään silmukkamäärän kanssa (ja aloituskin on eri päästä), mutta silti ihanat.


greenandsimple
Sitten jostakin syksystä asti kesken ollut Plain and Simple. Mulla on jotenkin kiero suhde vihreään, pidän tietyistä sävyistä kovasti, mutten osaa oikein käyttää sitä. Niinpä päätin rohkeasti neuloa jotain isompaa oikein räikeässä sävyssä. ;) Tämä on itse värjäämääni BFL Supersockia, neljä vyyhtiä olen tähän varannut ja vaikuttaisi riittävän ihan hyvin. Kuva ei kyllä tee värille oikeutta, lanka suorastaan säkenöi luonnonvalossa!

9 kommenttia:

  1. Ihania neulomuksia, värit hivelee silmää :)

    Ootko tehny nuo nahkakorut koulussa? Sun opiskeluista olis kiva kuulla enemmänkin! Nimim. Alanvaihto vähän mielessä.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heli! :)

      Juu, olin koulussa modistikurssilla, tai ei se ollut sen oikea nimi. :P Tuota modistikurssi-tagia klikkaamalla näkee muitakin siellä tehtyjä töitä. Muuten en oikein ole jaksanut koulusta kertoa, kun haluaisin kuvittaa postaukseni enkä jaksa usein raahata kameraa mukaani kouluun. Mutta yritän kyllä kirjoitella koulujutuistakin jotain!

      Poista
  2. Wau! Ihania!! Itsekkin pidän vihreästä ihan hirveesti! :)

    VastaaPoista
  3. Eija K naapurista15.1.2012 klo 21.34.00

    Että olet kyl taitava käsistäsi! Ja värimaailmasi aivan ihana!
    Ei tuo keltainen reikäniitillinen olis myytävänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Eija. :) Saattaisi se irrota muutamalla hilulla. :P

      Poista
  4. miekiin voisin ostaa nuita tommasia nahkaremeleitä vaikka pienen kylän tarpeisiin :D

    VastaaPoista
  5. Nättejä neuleita, ihania värejä!

    VastaaPoista
  6. Vähän kivat nuo lakujätsisukat! Turkoosi pipo on myös tosi pirteä!

    VastaaPoista