Pages

23.4.2010

Äidille, rakkaudella

Pitsihuivi-innostuksen toinen tuleminen. Jo toinen valmistunut tänä keväänä, tämäkin alle kuukaudessa. Ja kolmas on puikoilla.

Jouluna 2008 tein äidille huivilahjakortin lahjaksi. En enää kehdannut lykätä aloittamista, kun lankakin oli jo valmiina ja malli mätsäsi.

bitterroot1

bitterroot2
Malli: Bitterroot knittystä, pienempi koko (Ravelry)
Lanka ja menekki: Drops Alpaca, 116 g
Puikot: 5 mm
Muuta: Jätin helmet pois, kaunis ilmankin. :)
Kuvat: Avomiehen ottamat :)

bitterroot3
"Eiköhän nää kuvat jo riitä!"

Mielenkiintoinen huivi. Juuri, kun alkoi kyllästyttää, vaihtui kaavio. Viimeisen kaavion viimeiset kolme oikeaa kerrosta olivat aika tuskaisia, piti keskittyä ihan täysillä. Mutta pääosin nautin neulomisesta.

Tosin mulla on Alpacaan joku viha-rakkaussuhde. Se on ihanaa lankaa, pehmoista kuin mikä, eikä karvaisuuskaan ole niin haitannut. Mutta käsialani on niin tiukka, että isommilla puikoilla saa nurjalla puolella aina lykkiä silmukoita vasemmalle puikolle hampaat irvessä.

5 kommenttia:

 1. Kaunis huivi!

  Mulla on vähän sama ongelma Dropsin Alpacan kanssa. Joillakin puikoilla on kyllä käynyt niinkin, että huivin aloittaminen muutamalla silmukalla on ollut ihan tuskaa, kun ne on meinannu karata kokoajan puikoilta. Tämä kyllä sitten niillä vähän ohkasemmilla puikoilla.

  VastaaPoista
 2. Totta, alotuskerrokset oli mullakin aika löysällä. Alpaca on hassu pintatuntumaltaan, kuin lanka olisi saippuoitu; sen takia mullakin varmaan on kireysongelma, kun on pidettävä lanka tosi tiukalla, ettei se koko ajan putoile sormelta.

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle jotain!

  Inari / Ikomi

  VastaaPoista