Pages

2.2.2009

paljon valmistunutta

Turkoosit


"maasta poimin kirjokiven
katson sen väriä sirisilmin
tunnen kuinka kivi katsoo
takaisin kivisin silmin
laulan sille miesilaulun
laulaako minulle kivilaulun"


"yhtä vähän kuin lakata hengittämästä
ja jatkaa elämistä
voin minä sinua lakata pyydystämästä

tasajalkaa tanssii kauas
samojen seutujen halki aina
vaikka luulin että tiedät
nyt tiedän että luulit
et ole koskaan paikassa
vaan paikka on aina sinussa"

(CMX - Turkoosi)


Malli: 8-aloitus ja ranskalainen kantapää Ullan ohjeilla, kolmilehtipalmikko Elsebeth Lavoldin kirjasta Viikinkineuleet, muuten itse sovellettu ja sovitellessa tehty.
Lanka ja menekki:
Colinette Jitterbug, väri Salty Dog, 208 g

Puikot: KnitPicksin 3 mm sormikaspuikot sekä eebenpuiset 3 mm sukkapuikot
Muuta: Varressa olisi saanut olla vähän enemmänkin lisäyksiä, mutta eiköhän nuo käytössä hieman lörpsähdä. Rakastan. <3 Näitä käytetään vain spesiaalitilanteissa ja mieluusti sukkahousujen päällä, etteivät kulu.


Ja koska lankaa jäi juuri ja juuri pikkuisten sukkien verran, niin pitihän viime lauantaina kastetulle serkulle tehdä samis-sukat:

Malli: Igu*leen pikkuvauvan pitkät sukat kokoa vauva
Lanka ja menekki:
Colinette Jitterbug, Salty Dog, 26 g

Puikot: KnitPicksin 3 mm sormikaspuikot


Jitterbug on ihanaa lankaa. Salty Dog on ihana väri. Lankaakin jäi vielä varuilta tilaamani kaksi vyyhtiä, niistä ehkä kämmekkäät tai vastaavat. Ainoa miinus neulomisessa oli, että kyseinen väri värjäsi sormet. Ei ihan hirveän pahasti, mutta värjäsi kuitenkin. Pesin molemmat sukat ennen käyttöönottoa ja väriä oli ainakin isommista vielä kuivuessa lähtenyt (oli pyykkitelineessä pyyhe sukkien takana ja siinä on sinisiä tahroja). Väri ei kuitenkaan merkittävästi haalistunut, joten eiköhän tuo irtoväri parissa pesussa lähde.

Sukkien lisäksi Neaksi ristitty pikkuneiti sai peiton, jonka sain sopivasti valmiiksi edellisellä viikolla. Peitto ja pikkusukat herättivät juhlissa pientä ihastelua, on aina mukavaa kun käsityötä arvostetaan. :)Malli: Oma, sileää oikeaa ja reunoissa ainaoikein, vaaleammat raidat ovat tasakokoisia (paitsi reunimmaiset vähän leveämmät) ja tummemmat tein fiiliksen mukaan.
Lanka ja menekki: Asa Gjestal Spinneri Superwash Sport 395 g (käytännössä vajaa 4 kerää tummempaa ja noin 4,5 kerää vaaleampaa).
Puikot: KnitPicks Harmony Options-setistä 4 mm päät ja 80 cm kaapeli.
Muuta: Muutamassa kohtaa päättelylangat tekivät oikean puolen silmukoista vähän rumat, mutta en ehtinyt korjata. Päättelin tarkoituksella pitkästi, ja vastaanottajan perhe asuu melkein naapurissa, joten äkkiäkös ne sinne menee korjaamaan jos halutaan. :)

Ensimmäinen hamsterineulekin valmistui jo eilen. :D Loin pipoon silmukat suunnilleen heti kun vuorokausi vaihtui ja hamsterikuu alkoi, neuloin pari kerrosta alkua ennen nukkumaanmenoa ja otin pipon mukaan Viita-akatemiaan. Viitaa on aina neljä tuntia kerrallaan ja välissä on taukoja noin 45 min yhteensä. Yllätin jopa itseni tämän neuleen nopeudella, se nimittäin tuli melkein jo 1,5 h ennen tuntien loppumista. :D Ihan täysin valmiiksi en sitä tehnyt, vaan pari kerrosta neuloin vielä kotona (sillä kolmen puikon päättely piti tehdä osittain ylipitkäksi jääneellä aloituslangalla).


Malli: CatHat (Ravelry) (SatuH)
Lanka ja menekki: Lana Grossa Easy, 96 g
Puikot: 6 mm pyöröt


Lankahamstereissa olen tietysti hamstereiden ykkösiä ;) eli ykkösblogista löydyn.

6 kommenttia:

 1. Nuo sukat on kyllä aivan täydelliset malliltaan ja väriltään! Minulla on Jitterbug vielä täysin kokeilematta, vaikka useita sukkalankoja on jo tullut testattua.

  VastaaPoista
 2. Turkoosit on ihanat! Kaikin puolin <3

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat ja tuo vauvanpeitto on tosi ihana :)

  VastaaPoista
 4. Mä en muutes yleensä välitä hirveesti sinisestä, mut kylläpä on mainio väri!
  Ihanat sukat.
  Ja rääpäleen sukat, hyvä linkkivinkki. Vois tehdä itsekin ku jäi jämäkeriä.

  VastaaPoista
 5. Noi sukat on tosi hienot! Malli ja käytetty lanka <3

  Ihania lahjoja serkullesi olet myös tehnyt! /ank

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Arvostan. :) Ja serkku tulee saamaan jatkossakin käsintehtyjä lahjoja ja myös tilaustöitä minulta. :)

  VastaaPoista