Pages

1.10.2009

The Raportti

Perjantaista sunnuntaihin n. 40 muun neulojan seurassa. Pulinaa, naurua, lankaa, neuleita, villaa, lankaa, rukkeja, syömistä, lankaa, saunomista, naku-uintia, viiniä, suklaakakkua, ja niin, mainitsinko jo langan? Kahden lankakilon lisäksi kannoin kotiin myös flunssapöpön, joka alkaa onneksi hiljalleen laantua. Siksi raportti on siis viivästynyt.

Ujostelin kameran kanssa, ja otin kuvia ainoastaan kotiin lähteneistä langoista. Kuvitettuja raportteja voitte vilkuilla ainakin WoolPowerin, Villasukan, Tuin, Lotan, Samman ja Sudranan (osat 1 ja 2) blogeista.

Saavuin paikalle ensimmäisten joukossa (kiitos Lotan, jonka kyydissä pääsin mennen tullen. Onneksi Hanne muuten tuli eri kyydillä kotiin, takapenkille ei nimittäin olisi mahtunut enää ketään...), ja pääsin ratsaamaan annettavien laatikkoa ja myyntipöytää heti alusta alkaen.


Retriitistä tuotua

Ilmaiseksi 600 g Novitan Ninaa, joka haluaa neuleliiviksi. Ilmaiseksi myös kauniin oranssia ohuehkoa villalankaa, jossa on mielenkiintoinen kertaus. Tästä ehkä ohuet käsineet. Violetti lana d'Irlanda halvalla Tuilta. :)

Päivölä oli kaunis ja mukava paikka. Päivätoiminta, kuten neulominen, kehrääminen, langanmyynti (ja -osto) sekä työpajat tapahtuivat yhdessä paikassa, ja viereisessä rakennuksessa oli ruokala. Asuntoloihin oli sitten hiukan pidempi matka, jota tuli kyllä hiukan manattua mielessään – varsinkin kun sunnuntaina raahasi kipein käsin kassejaan sieltä pois. :D

Tapasin paljon sekä uusia ihmisiä, että aiemmin vain netin kautta tuntemiani. Kaikki tuntuivat hirveän mukavilta, paljon tuli positiivisia yllätyksiäkin. Ei sillä, että olisin ketään epäystävälliseksi tms. kuvitellutkaan!


Retriitistä tuotua

Lauantaina nappasin vielä myyntipöydältä 650 g paksua mohairia vitosella. Tätä on yhteensä kilometri, toivon, että saisin tästä ison shaalin tai pienehkön peiton. Ilmaisten lootasta nimeäni suorastaan huusi kerä Novitan Faunaa sekä nimensä, että värinsä puolesta.


Retriitistä tuotua

Ja jotta tasapaino pysyisi, ilmaisten ja puoli-ilmaisten lankojen lisäksi ostin jotain luksusta. Casbahia, kashmirsukkalankaa vyyhti, joka myös kutsui minua kovasti. Ja Lucca Finoa, joka on (onneksi) luksusta lähinnä pehmeydeltään, ei hinnaltaan. Nämä TitiTyyltä, joka tuli ja pisti kunnon myyntipöydän pystyyn. <3

Lauantaina oli myös lankalotto, josta sain napattua vyyhdin Miinan Möttöset -lankaa. Värit olivat aika pliisut palkintopöydässä, joten ilokseni sain sunnuntaina vaihdettua beigen vyyhdin violettiin. :)

Saunan yhteydessä tuli pulahdettua uima-altaaseenkin. Tosin pulahdus on lievä ilmaisu: kun tämä vesipeto pääsi pitkästä aikaa veteen, ei altaan veden viileyskään haitannut. Sain uimisesta hauikset kipeiksi ja olenkin miettinyt, että hankkisin uimapuvun ja alkaisin käydä uimahallissa...


Retro Rib Socks from Noro Kureyon Sock

Sunnuntaina sain toisten Norosukka-retroribbien ensimmäisen sukan valmiiksi (kuvassa näkyy muuten Casbahin väri hieman paremmin). Koska olo oli ilmeisesti valvomisesta johtuen aika heikko, en jaksanut aloittaa toista. Flunssan iskettyä sukka odottaa vieläkin pariaan... Otin useamman neuleen sekä vaihdossa saamani värttinän ja villaa mukaan, mutta päädyin tikuttelemaan vain sukkaa. Mutta on se kaunis. :) Muistiin seuraavaa retriittiä varten: myös vaatteiden ja eväiden määrää voi rajoittaa. Kannoin kotiin ehkä puolet eväistäni ja vaatteista jäi yli puolet käyttämättä. Toisaalta onnistun usein sotkemaan ruuan kanssa, joten ehkä ne vaihtopaidat olivatkin ihan hyvä idea.

Fiilikset: aivan mielettömän ihana viikonloppu! Tätä lisää! Ja iskihän se rukkikuumekin sitten kunnolla... jos sitä ensi keväänä pyytäisi 25-vuotissynttärilahjaksi omaa. ;)

Kootut kiitokset: kiitos Lotalle ja Sammalle järjestämisestä! Kiitos kaikille kolmosasuntolan ihmisille, joiden kanssa tuli puhuttua, syötyä ja juotua! Kiitos TitiTyylle! Kiitos kaikille kehrääjille, joiden työtä sain ihastella (ensi kerralla saatan uskaltaa pyytää rukin kokeilemistakin)! Ja kiitos vielä kaikille muillekin hyvän hengen luomisesta! :)

(P.S. Muistakaa myös arvonta tuossa alempana! ;))

4 kommenttia:

 1. Hyvä, että Fauna sai hyvän kodin ;) Violettia ei ole lisää, mutta harmaat löytyisi...

  VastaaPoista
 2. Hihi, toisen roska on toisen aarre! :D Paljonko sulla olisi harmaata, ja kuinka tummaa/vaaleaa se on? Meinasin nimittäin tuosta violetista sitä SK:n mössykkää, mut en nyt olekaan varma, riittääkö yksi kerä... haluaisin kuitenkin yksivärisen, eli jos kaksi kerää löytyy niin täällä voisi olla uusi koti niille. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva raportti, kyllähän tuollaiseen retriittiin pitää joskus päästä mukaan!
  Ja ihania violetteja lankoja sieltä löysit, ihan herkkuja!

  VastaaPoista
 4. Auts!!! Joo! on toinen vyyhti Jitterbugia, se eka on toivottavasti sukkalankalaatikossa... Tämä on ehdottomasti todiste siitä, että en enää saa ostaa lankaa, ennen kuin varastot hupenevat niin, että tiedän mitä minulla on...

  VastaaPoista