Pages

11.2.2009

sohvanperukan neulomo ja purkamo

Terveisiä sohvanperukoilta! En tiedä mikä tauti vaivaa, mutta viime viikon lopulta on kuume sahaillut vähän väliä ja olen jopa odottanut kunnon flunssaa, mutta mitään sellaista ei ole kuulunut. Muutaman kerran on olo pakottanut sängynpohjalle, muuten onkin sitten tullut neulottua. Ja purettua.


Malli: Perussukka kokoa 42.
Lanka ja menekki: Vaaleanvihreä 7 Veljestä ja meleerattu vihreä Jussi, yhteensä 98 g.
Puikot: 4 mm Brittanyt

Mies tarvitsi kipeästi uusia sukkia ja minähän neuloin. Aikaa meni ilta per sukka + langanpäiden päättely, jota lykkäsin pari päivää... Nyt minulla onkin sitten silmukka- ja kerrosmäärät miehen seiskaveikkasukkiin ja voisin neuloa toisetkin jossain välissä.Malli: Jacques Cousteau by Typy.
Lanka ja menekki: 7 veljestä, 100 g.
Puikot: 4 mm (pyöröt ja sukkapuikot)

Lahjoin äitiä ja avomiestään lahjakorteilla, äiti sai huivilahjakortin ja J pipokortin. Kortteja antaessa yritin selittää, että saa sitten mallin ja langan ja värin valita itse, mutta J totesi vain, että antaa neulojan päättää... No neuloja päätti sitten. Toivottavasti malli, väri ja koko ovat hyvät. :PMalli: CatHat
Lanka ja menekki: Teddy, petrooli, 91 g.
Puikot: 6 mm pyöröt

Tämä kanssa ei ärräpäiltä vältytty. Olin ideoinut isohkoa kissa- tai monsteripipoa kuulokkeiden päällä pidettäväksi. Langatkin olin ostanut valmiiksi. Sitten päätin vain alkaa tehdä, loin reilusti silmukoita ja ajattelin, että pian minulla on iso ja söpö pipo. Neuloin puoleen väliin, laitoin luurit päähän ja pipontekeleen päälle. Kuulokkeista huolimatta pipo putosi silmille. Purin, loin mielestäni sopivasti vähemmän silmukoita, neuloin vähän yli puoleenväliin, sovitin... vieläkin liian iso!

Kolmannella kerralla möhlin jotain resorin kanssa ja kiukustuneena purin jälleen pari kertaa ennen kuin sain neulomisen käyntiin. Iso se on vieläkin, mutta menettelee. Väri on ainakin ihana. :)

3 kommenttia:

  1. Huiman määrän olet seiskaviekkaa saanut tuohon custeauhun tuhlattua, itselläni vastaavaan pipaan meni yksinkertaisena Nallea vain vajaa 50g... ja miehen päähän tuli sekin pipa.

    VastaaPoista
  2. Ohos, hyvä muuten kun huomasit, olin näemmä tänne oman blogin puolelle typottanut langanmenekin. :D eli 100 g sitä meni eikä 200... syytän kuumeilua. :P

    VastaaPoista
  3. Ihan merenkulkijan värinen on tuo tekemäsi Cousteau- pipo. Kiitos mallin valinnasta.

    VastaaPoista