Pages

18.2.2009

I has a cat!

Sarjassamme omituisia päähänpistoja, osa 172654: Kissanmallinen tyynynpäällinen.


Malli: Oma, sovitellen neulottu ja sovellettu
Lanka ja menekki: Novita Mambo, musta ja pinkki, valkoinen Nalle sekä kasa jämälankoja hännän täytteeksi yhteensä 306 g.
Puikot: 6 mm

Olen saanut jostain pienen tyynyn, sellaisen noin puolet normaalin tyynyn koosta. Mietin taannoin ikuista ongelmaani, tahdoin kivannäköisen pehmusteen sohvapöydälle siihen kohti, jossa pidän aina jalkojani. Sitten muistin kasan Mamboa, joka lojui varastossa purettuna. Ja siitä se ajatus sitten lähti. :D

Päällinen kiinnitetään takaa napeilla, ja se toiminee myös sellaisenaan kannettavani pehmusteena silloin harvoin, kun konetta kannan laukussa mukana. Siksi tein myös taskun, johon voi sujauttaa hiiren. Tai sitten tyynyn voi raahata unenvartijaksi makuuhuoneeseen ja laittaa puhelimen talteen taskuun.

(Tasku on vinossa eikä päällinen ole täydellinen, mutta on se silti ihana. Ja toimiva.)Malli: kiinteillä silmukoilla virkattu "ympyrä"
Lanka ja menekki: Novita Mambo, 31 g
Koukku: 6 mm

Edellisen postauksen töiden valmistuttua iskin silmäni kerään pinkkiä Mamboa, joka ei ollut aiemmin jutellut minulle. Tartuin koukkuun ja 1,5 h päästä minulla oli pannulappu. Kokoa sen verran, että se mahtuu juuri sopivasti kolmen litran kattilan alle.Malli: ainaoikein n. 20 x 20 cm
Lanka ja menekki: musta ja punainen Mambo, paksuraitasessa 38 g, ohutraitaisessa 39 g.
Puikot: 5 mm

Kävin eilen ystäväni luona katsomassa elokuvan, ja nappasin mukaani muutaman jämäkerän mamboa, koukun, sakset, mittanauhan ja pyöröpuikot. Paksuraitainen lappu valmistui päättelyä lukuunottamatta leffan aikana. Nyt olen siis neulonut jo pimeässäkin! Toisen pannulapun aloitin illalla kotona Pushing Daisiesia katsoessani, ja neuloin valmiiksi tänään iltapäivällä animen ääressä.

Pannulappuja voisin tehdä lisääkin, kokonaan punaisia varmaan menisi lahjalaatikkoon joulua odottamaan.


Malli: peruspipo sädekavennuksilla, siniraitaisessa mallineule 2o 2n, punaisessa 1o 1n.
Lanka ja menekki: musta ja sininen 7 veljestä 56 g, punainen mambo 90 g.
Puikot: 4 mm ja 5 mm

Toisen Cousteaun valmistuttua tikuttelin pari muutakin pipoa, nämä menevät myös lahjalaatikkoon. Sininen on nuoren tai naisen kokoa ilman taitosta, ja punainen samoin mutta siihen saa myös taitoksen. Punaisesta piti itse asiassa tulla Santun pipo, mutta siitä tuli vähän liian pieni. Ajattelin tarjota sitä äidille huomenna, jos kelpaisi. :)

2 kommenttia: