Pages

7.4.2016

there's a special place in the rhubarb fields underneath the leaves

#kirjapäiväkirjat2016 #tovejansson #kesäkirja #kirjat #books #luettua #reading

Tove Jansson -teema jatkui vielä toisen kirjan kanssa. Kirjastosta löytyi Janssonin Kesäkirja, jota lueskelin myös melko pitkään. Tässä oli paljon hankalia asioita, paikoitellen kirjan henkilöt ärsyttivät paljonkin. Hyvä kirja siis: henkilöt olivat uskottavia. Kirjassa oli pieni surumielinen ote, vaikka kuvattiinkin isoäidin ja lapsen kesäseikkailuja saaristossa.

Fiilis: haikea. 4/5 tähteä.

Tämä herätti ihan pienen vaelluskipinän... :) #kirjapäiväkirjat2016 #luettua #johannasinisalo #salattujavoimia #books #reading #kirjat

Olin myös lainannut yhden Johanna Sinisalon kirjan, joka puuttuu omasta hyllystäni ja on jäänyt lukematta. (Täytyy tosin tunnustaa, että minulta on jäänyt vuosien varrella pari muutakin lukematta, mutta olenpa nyt päässyt niiden äärelle.) Salattuja voimia - opas valoisille ja pimeille kujille sisältää paitsi vaellusaiheisia novelleja, myös Sinisalon kirjoittamia, kokemuksien kautta saatuja ohjeita vaellukseen (ulkomailla). Lisäksi mukana on muutama hauska tositarina.

Salattuja voimia oli hetken aikaa tauolla jostain syystä, mutta sitten urakoin sen loppuun. Täytyy myöntää, että se sytytti aivan pienen vaelluskipinän, tosin ihan vaan kotimaassa retkeilyyn. :D Samaan hengenvetoon totean kyllä, että kaikki se varusteiden määrä (ja siihen kuluva raha) hirvittää sen verran, että aion lykätä ainakin vuodella tätä innostusta. ;)

Fiilis: tahdon vaeltamaan! 4/5

Lumoavan outo. (Btw, miksei Rotta-trilogian muita osia ole suomennettu?) #kirjapäiväkirjat2016 #harukimurakami #suurilammasseikkailu #luettua #kirjat #reading #books #sheep

Haruki Murakami on kirjailija, jonka teoksia haluaisin lukea enemmän. Olen tähän mennessä lukenut vasta 1Q84:n, joka lumosi minut täysin. Eräs ystäväni mainitsi kerran Suuren lammasseikkailun olevan yksi hänen lempikirjoistaan, joten kun se tuli kirjastossa vastaan, poimin lainaan.

Suuri lammasseikkailu oli lumoavan outo, vielä oudompi jopa kuin 1Q84. Pidän Murakamin tyylistä kuvata maailmaa ja henkilöitään, sekä siitä, ettei hän päästä lukijaansa helpolla. Kirjan luettuani olin pitkään aika ulalla, ennen kuin asiat järjestyivät päässäni oikein. Lisäksi harmitti, ettei muita osia Murakamin Rotta-trilogiasta ole suomennettu.

Fiilis: lumoutunut ja hämillään. 4/5

1 kommentti:

  1. Haruki Murakami on yksi lempikirjailijoistani. Lammasseikkailu on kyllä hyvällä tavalla outo.

    VastaaPoista