Pages

31.7.2014

you better work

Tour de Fleece 2014 oli taas tuttuun tapaan samaan aikaan kuin Tour de France eli Ranskan ympäriajo. Villavyyhdissä olikin puhetta siitä, että jännästi kehräys ja polkupyöräilyn katsominen tuntuvat kuuluvan yhteen. :D

Itse en tosin katsonut Ranskan ympäriajoa, vaan hiukan toisenlaista kisaa alkupuolella Touria. Tulin nimittäin putkittaneeksi Netflixistä neljä kautta RuPaul's Drag Racea. :) Viidettä kautta en sitten intensiivisen putken jälkeen enää jaksanut katsoa perään, vaan käännyin muiden sarjojen ja elokuvien sekä musiikin puoleen kehruuviihdykkeenä.

Ja aika kivasti sainkin poljettua (yhteiskuvasta puuttuu yksi vyyhti):

Tour de Fleece 2014

Minulla oli tavoitteena lähinnä kehrätä joka päivä paitsi lepopäivinä (virallisesti kaksi). Pidin tosin vain yhden lepopäivän lopulta, aiemman Helsingin-reissuni aikataulu oli sellainen, etten päässyt koko päivänä rukin ääreen. Muina päivinä poljin enemmän tai vähemmän - yleensä enemmän.

#tourdefleece2014 starts here. :) #spinning #fiber #yarngrimoire #widdershinwoolworks

Tästä se lähti! Halusin saada nämä kehrättyä pois; punainen ja vihreä olivat ihkuväreineen huudelleet minua jo tovin, ja petrooli merinosilkki taas oli jäänyt mulle, koska oli haljennut jo kuituja jakaessa lähes täysin kahtia.

Punainen Widdershin Woolworksin merino lähti ensimmäisenä rullille. Jaoin letin leveyssuunnassa kahteen osaan ja kehräsin toisen toisesta päästä aloittaen ja toisen eri päästä aloittaen, että sävyt hiukan sekoittuivat:

#100happydays 81: a good start for #tourdefleece2014 :) #spinning #schacht #sidekick #widdershinwoolworks #colours #colourlove

Tour de Fleece 2014
Rise Like a Phoenix
100% merino
n. 410m/114g

#100happydays 83: A good day of #spinning :) #tourdefleece2014 #bflsilksparkle #yarngrimoire #schacht #sidekick #colours #colourlove

Seuraavana otin käsittelyyn omista padoista nousseen BFL/silkki/sparklen, josta tein niin ikään kaksisäikeistä, joskin kuidun jakaminen ilmeisesti ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, vaan toista säiettä tuli hurjasti enemmän:

#tourdefleece2014 Day 6: This plying is gonna take time... #spinning #schacht #sidekick #yarngrimoire #bflsilksparkle #thelastdragon

Loput säikeestä pyörittelin vuoristolaiskertausrannekkeeksi ja siitäpä tulikin melkoisen iso ranneke sitten. Mutta sain kuin sainkin kerrattua koko langan kaksisäikeiseksi. Minulla on vähän tapana tehdä turhan kierteistä lankaa, ja tästä yksilöstä saikin ylikierrettä kurittaa kosteana pois ihan kunnolla. Lopputuloksena tiukkaa n. light fingering -vahvuista lankaa:

Tour de Fleece 2014
She's a Glamazon
Yarngrimoire superwash BFL/silkki/sparkle 60/20/20%
n. 572m/130g

Ohuen sparklen jälkeen oli vuorossa tällainen yhden illan juttu, jonka kehräsin samoin kuin Widdershin Woolworksin merinon, mutta hurjasti paksumpana.

Tour de Fleece 2014
Don't Be Jealous of My Boogie
Kitty Mine Craftsin merinoa värissä Pacific Orangetip
n. 228m/124g

#100happydays 88: Yet another marathon of #RuPaulsDragRace in #Netflix and spinning #KeesiIndustries' pretty #shetlandsilk <3 #berryhunter #spinning #ps3 #saturday

Seuraavaksi halusin jotain navajoitavaa, ja polkaisin rullalle Keesin shettis/silkin. Kuitu kehräytyi todella kauniisti ja värit ovat ihanat, mutta pehmokuitujen jälkeen karkeahkon kuidun kertaaminen oli tosi työlästä, varsinkin, kun tappelin rullatuolini jarrun kanssa koko kertaamisen ajan. Langasta tuli kyllä nättiä:


Tour de Fleece 2014
I Like to Press Wild Flowers
Keesin shetland/silk 80/20%
n. 200m/100g

Sitten käsittelyyn päätyi taas omaa värjäystä. Värjäsin tämän alun perin itselleni, sitten kuivumaan laittaessa totesin että ehkä kuitenkin myyn sen. Kuivumasta ottaessani huomasinkin, että (sen lisäksi että väri olikin kiva) kuitu alkoi toisesta päästään haljeta selkeästi kolmeen. Päätin kokeilla aitoa kolmisäikeistä. Kuitu on siis jaettu leveyssuunnassa kolmeen osaan, joista tosin yksi osoittautuikin muita paksummaksi.

#tourdefleece2014 days 9-13 spent with these singles. :) #spinning #yarngrimoire #merinonylon #madhatter


Tour de Fleece 2014
All the Best People Are:
Yarngrimoire merino/nylon 75/25%
n. 410m/120g


Tour de Fleece 2014
Meleerattua ja toisinaan raidallistakin lankaa siitä sitten tuli. Ja koska perinteitä on noudatettava, aloitin langasta heti paikalla sukat:

Matkalla Helsinkiin taas. Ja viimeistä kertaa Villavyyhtiin... #matkalla #knitting #socks #madhatter #colours #colourlove

This #sock is completely #bonkers and I love it. <3 #socks #spinning #handspunyarn #madhatter #knitting #yarngrimoire #tourdefleece2014

Sukkia neuloin matkalla Villavyyhdin peijaisiin, mutta itse peijaisissa poljin Ameliaa, joka pääsi ensimmäistä ja viimeistä kertaa tutustumaan kauppaan. Väri-ilotulituksen (kehrätty myöskin samalla tavalla kuin ensimmäinen tour-lanka) säikeet eivät meinanneet pysyä lestissään ja tankkauskin tuppasi olemaan alkupäivästä heikonlaista (ihan oma syy), mutta langasta tuli silti aika nättiä. Kertaamisen jätin suosista kotiin, kun loppuillasta oli jo melkoisen hikinen ja kaikkensa antanut olo.

Tour de Fleece 2014
Priscilla, Queen of the Desert
Beesybeen superwash merinoa värissä Da Funk
n. 281m/114g

#100happydays 97: sw merino/silk is such a joy to spin. <3 #tourdefleece2014 #spinning #merinosilk #yarngrimoire #schacht #sidekick #colourlove

Tässä välissä aloitin sitä petroolia merinosilkkiä, jonka ensimmäisen säikeen sain valmiiksi samana päivänä, kun lähdin maalle rukkeineni ja kuituineni... paitsi että perillä huomasin unohtaneeni toisen puolen kuidusta kotiin. Epätoivoissani kaivoin sitten kuitupusseistani AnuW:n tekemiä rolageja, joiden materiaalina taisi olla pääosin minulta saadut ylijäämäkuidunpätkät.
#100happydays 99: #spinning #rolags #tourdefleece2014 #colours #colourlove #vacation
Tästä tuli haastekehruuni, vaikka en sitä virallisena haastepäivänä kehrännytkään. En ollut aiemmin rolageja kehrännyt, mutta pidin kyllä kovin. Lankaa tuli toivottavasti sen verran, että saan näistä pienet kämmekkäät tms.

Tour de Fleece 2014
You're a Champion (haastekehruu)
AnuW:n karstaamia ja pyörittämiä rolageja, erilaisia kuituja
114m/34g

Mukaan maalle oli päässyt myös Keesin superwash merino, tilauksesta minulle värjätty. Näitä oli alun perin kaksi hiukan erilaista lettiä, toisen kehräsin jo aiemmin, ja nyt tämä painavampi pääsi kehrättäväksi. Kehräsin letin puolikkaat samaan suuntaan ja yritin kohdistaa värit edes suurin piirtein:

Time to ply! These remind me of My Little Ponies somehow... #spinning #tourdefleece2014 #mlp #rainbowdash #keesiindustries #merino

Mutta pääosin värit oranssia lukuunottamatta menivätkin iloisesti sekaisin ja kohdistuivat vasta loppupuolella lettiä. Aika ihkua siitä silti tuli.

Tour de Fleece 2014
I Was Born This Way
Keesin superwash merino värissä Bazinga!
n. 505m/130g

Kotiin päästyäni ja merinon kerrattuani tartuin sitten siihen merinosilkkiin, joka halusi aivan väkisin todella ohueksi. Koko viikonloppu meni sen parissa, eivätkä Tour-päivien tunnit aivan riittäneet, vaikka sunnuntaina kertasin vielä pikkutunneille asti. Maanantaina oli pakko jatkaa vielä vähän. Lasken tämän silti Tour-kehruisiin, sillä suurin osa on poljettu Tourin aikana.

Tour de Fleece 2014
So You're Back from Outer Space
Yarngrimoiren superwash merino/silkki 75/25%
n. 760m/110g

Aika monta kilometriä taisin polkaista. Ja melko hienosti vajutin kuitustashiani, nyt sinne mahtuu jotain uuttakin. ;)

(P.S.: papukaijamerkki sille, joka hoksaa, mikä yhdistää yhtä lukuunottamatta kaikille Tour-kehruilleni antamia nimiä. :))

2 kommenttia:

  1. No huh huh! Tässä tuntee itsensä ihan saamattomaksi. :D Miten ootkin voinut ehtiä kehräämään noin paljon? Upeita lankoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No suoraan sanottuna mä en juuri muuta tehny kun kehränny... vähän värjäsin ja muutaman kerran reissasin pienesti. Ja meillä on tuuletin niin, että rukin ääressä on vilpoisempaa kuin sohvalla. Merkittävä ero. :D

      Poista