Arki rukin kanssa on koittanut. Katariina on edelleen ihana, mutta jotkut projektit jäävät ikävästi jumittamaan, tai sitten vain muut kiireet estävät istahtamasta rukin äärelle kunnolla.
Osallistuin kuitenkin toki Tour de Fleeceen, joka poljettiin Ranskan ympäriajon aikana, eli 29.6.-21.7.2013. Tämä oli ensimmäinen Tourini, mutta olin seurannut tarpeeksi Ravelrya ja pysyin kohtuudessa niin joukkueiden kuin tavoitteiden suhteen. Ja vaikka loppua kohti meinasivat usko ja puhti loppua, pääsin kuin pääsinkin tavoitteisiini.
Ensimmäinen tavoitteeni oli kehrätä ohutta sukkalankaa, korkeintaan sport-vahvuista, navajokerrattuna. Ensimmäisenä Tour-päivänä poljinkin melkoisesti, yli puolet topsista. Tämän kuvan ottamisen jälkeen itse asiassa polkaisin rullalle vielä parikymmentä grammaa säiettä.
Toisena päivänä ahkeroin säikeen valmiiksi, ja yötä vasten vielä kertasinkin.
Valmiista langasta tuli navajoituna todellakin ohutta: 414m/102g. Villassa oli 75% superwash BFL:ää ja 25% nylonia, kunnon sukkalankaa siis sain aikaiseksi. Siitä on valmiina jo ensimmäinen sukkakin! :)
Ensimmäisellä viikolla lähdin torstaina käymään Helsingissä ja kävin kaakon suunnalla yöpymässä, joten torstaista tuli ensimmäinen lepopäivä. Niinpä poljin myös varsinaisen Tourin lepopäivän eli seuraavan maanantain.
Toinen haasteeni oli tehdä oikeaa kolmisäikeistä. Olin värjännyt kolme suunnilleen samanpainoista lettiä superwash BFL:ää, joka on kuiturakkauteni.
Tätä kehrätessä päästin säikeen paksummaksi, eikä tästä ehkä tullut aivan yhtä tasaista kuin ensimmäisestä kehruusta, mutta kaunista silti. Kolmisäikeisenä tässä on metrejä 884 ja grammoja 220. Langasta on tulossa jotain aika spesiaalia, joskus. ;)
Kolmanneksi halusin tehdä kaksisäikeistä lankaa. Olin värjännyt 75/25 merino/silkkiä, pahaksi onneksi turkoosilla. Eräs tietty turkoosi värini nimittäin tykkää vuotaa, ja koska silkin takia tämä piti käsitellä hellävaraisesti, villa vuoti turkoosia käsiini melkoisesti. Myyntiin en olisi vuotavaa villaa missään nimessä päästänyt, mutta itselleni en ole niin turhantarkka. Silti kirosin tätä kehrätessä.
Kirosanoja kyllä tuli muutenkin. Merinosilkki oli aivan uutta, ja liukkautensa vuoksi se vaati melkoista keskittymistä sekä todella hienosäätöä rukin "asetuksiin". Siinä missä BFL:ää voi melko huoletta polkea vähän sinnepäin olevilla säädöillä, vaati merinosilkki täsmälleen millintarkat säädöt.
Loppujen lopuksi merinosilkkikin alkoi taipua käsissäni, ja toinen säie olikin jo sitten tosi ohutta. Joskin ohutta oli ensimmäinenkin säie isolta osalta. Epätasainen vyyhti kertoi metreikseen 1050, grammoja tässä on 125.
Vuotaminen ei muuten pysähtynyt edes pesuveteen, joten tämä yksilö pääsee uudelleen värikylpyyn, lisään siihen aavistuksen petroolia, jospa se ynnä uusi etikkakiinnitys auttaisivat. Tämä lanka nimittäin suorastaan huutaa haluavansa isona Ikarukseksi.