Pages

28.7.2016

the children of the summer's end
En ehkä alussa muistanut sanoa, että kissat ovat luonani hoidossa tämän viikon. En siis puhu harhaisia, kun höpötän niistä videon loppupuolella, eivät vain halunneet esittäytyä tällä videolla. :D

Tiikeri ja raidat jne. #pessifanclub #kissat #pessi #cats #catsofinstagram #stripes #tabbycat #100happydays 58/100

❤️ #vainmomojutut #kissat #momoprinsessa #love #bluecat #cats #catsofinstagram #colours #colourlove #nofilter

Handu
Louhittaren Luola

Little White Rabbit Designs
The Gorgonist

Semmarit
Hyvässä Hengessä

25.7.2016

they're quite aware of what they're going through

Koska viime viikolla jäi videopäiväkirja välistä flunssan takia, tähän väliin ennen seuraavaa jaksoa vähän kuulumisia kirjallisestikin.

I'm sad but I'm laughing, I'm brave but I'm chickensh*t. #endofanera #newlife #omakoti #herwood #freechocolate #handinmypocket #100happydays 1/100

Vajaa kaksi kuukautta sitten hain avaimen omaan (vuokrattuun) kotiin. Ja kodilta tämä todellakin on tuntunut aivan alusta asti. Jo oikeastaan ennen kuin kävin katsomassa asuntoa, tämä tuntui paperilla niin hyvältä, että ainoa, mitä vähän jännitin, oli se, että mahtuuko keittiössä värjäämään. Ja hyvin mahtuu. :)

(Alice!-klubin paketit lähtevät vihdoin tällä viikolla; ne ovat viittä vaille valmiita, ja minulla on lähetyksen deadline keskiviikkona.)

Täydelliset verhot ikkunassa. <3 (Ja ilta-aurinko! <3) #omakoti #herwood #sisustus #verhot #colours #colourlove #yellow #turquoise #curtains #100happydays 9/100

Kun parvekkeelta on tällaiset näkymät, voi kuvitella syövänsä illallista puumajassa. ❤️ (Ja herätä 3:40 lintujen karjuntaan...) #trees #parveke #sky #summer #mittumaari #100happydays 25/100

Tässä asunnossa on hyvin kummallinen ja hieno valo, ja ilta-aurinko paistaa kauniisti sisälle. Parvekkeelta voi katsella Herwoodin metsien latvoja. Keittiöni ikkunan alla kasvaa kolme pihlajaa. Lähimmälle järvelle ja sitä kiertävälle ihanalle metsäpolulle on alle 700 metriä matkaa. Ja lähes kaikki palvelut löytyvät noin puolentoista kilometrin säteeltä.

Asunto itsessään tuntuu minulle täydelliseltä. Tavarat ovat löytäneet paikkansa, vaikka tänne vielä kaipaakin muutamaa huonekalua.

Ylipäänsä ero - yhdessä tai erikseen muutamien muiden tänä keväänä/kesänä tapahtuneiden isojen asioiden kanssa - on tuntunut avanneen joitain isoja lukkoja pääni sisältä. Hyvässä ja pahassa, enimmäkseen kuitenkin hyvässä.

Neulominen ja kehrääminen ovat jääneet hiukan vähemmälle, kun on ollut paljon kaikenlaista muuta.


Runopiha. Runotiskihommat. Nicolas Kivilinna. <3 #latergram #runopiha #viitapiiri #kirjoittaminen #writing #poetry #runous #100happydays 36/100

Päivän värit. #art #indiaink #ink #softpastels #drawing #painting #colours #colourlove #100happydays 40/100

Dem foxes. <3 Ja Lankakirjan neljäs videomerkintä ulkona! :) #fox #kettu #whatdoesthefoxsay #drawing #painting #art #ink #softpastels #necklace #colours #colourlove #100happydays 41/100

On täytynyt kirjoittaa intensiivisemmin kuin muutamaan vuoteen. Tyhjentää päästä kettuja, leikkiä väreillä, suunnitella suuria ja pienempiä teoksia ja maalata ulkona ukkosen kiertäessä ympärillä.

Toimitin tällaiset perille. ❤️ #ruohisböönat #fanityttö #tulisillahiilillä #kära #suosikkisemmari #semmarit #hullunhommaa #latergram #100happydays 30/100

On täytynyt vähän fanittaa; videolla, pään sisällä ja livenä. Saada tärkeä tehtävä ja toimittaa pyykkipoikia oikeaan osoitteeseen. Olla rohkea ja hakea idoliaan tanssimaan valssia, kun maan paras mieskuoro järjestää kesken encoren lavatanssit. Näyttää em. idolille hänen laulustaan inspiroituneesta langasta neulottua sukaa. Kertoa hassuja unia. (Sekoilla vähän: se ehkä sallitaan, sillä tämä on minulle Semmari-vuosi ja olen vähän pihalla juuri nyt. :D)

Puputennarit ja käyttäjänsä pääsivät tänään ensimmäistä kertaa Pride-kulkueeseen (ja -piknikille). ❤️💛💚💙💜 #puputossutrules #helsinkipride2016 #pride #rainbow #sateenkaari #paraskesä #latergram #100hap

Ulkoiluttaa pupukenkiä ympäri maata. Nämä jalassa olen päässyt moneen paikkaan, kokemaan paljon. Ja vielä on edessä reissuja, koemuksia, hienoja hetkiä.


"Mä metsän polkua kuljen / kesäillalla aatteissain" (Eino Leino) #green #nature #pihlaja #rowan #leaves #metsä #forest #lenkkipolunvarrelta #suolijärvi #100happydays 54/100

On myös täytynyt kiertää Suolijärveä. Pysähtyä kuvaamaan, haistelemaan, kuuntelemaan, tunnelmoimaan. Ottaa ne ensimmäiset juoksuaskeleet, itkeä hiukan ilosta ja juosta lisää.

On pitänyt itkeä, nauraa, tanssia, laulaa, puhua, kuunnella musiikkia, olla hiljaa. Maata sängyssä haaveilemassa ja suunnittelemassa. Tiskata ja imuroida, kantaa ruokaa kaupasta kotiin. Istua parvekeen lattialla maalaamassa, herätä yöllä myrskyn ääniin tai levottomiin uniin. Kirjoittaa unia ylös, nauraa alitajunnan metkuille. Olla onnellinen itsessään.

#pride #helsinkipride #bubbles #saippuakuplat #parhautta #paraskesä #colours #colourlove
Kuva: zeska

Tämä on ollut paras kesä, ja vielä jatkuu. Juuri kun kuvittelen, että kesä on näyttänyt kaikki hienoutensa, tulee nurkan takaa vastaan jotain vielä suurempaa ja hienompaa. Muille ehkä pieniä asioita, minulle isoja henkisiäkin askelia.

Ja kaikki ne ihmiset, jotka olen löytänyt ympäriltäni. Kaikki ne sanat, halaukset (niin oikeat kuin virtuaaliset), kannattelut, lahjat, ajatukset. Olen onnellinen ja kiitollinen siitä, että minua rakastetaan niin monelta taholta. En varmaan voi kiittää tarpeeksi.

Olo on ollut sellainen, että tuntuu, kuin olisi hypännyt lentokoneesta ja aikansa pelättyään ja panikoituaan huomannut osaavansa lentää. Ja lento on vain jatkunut ja jatkunut, vaikka välillä on tapailtu puiden latvoja ja raavittu polvia kallioihin. (Pessimisti minussa kyllä miettii, että koska rysähtää kunnolla.)

Puhumattakaan kaikista niistä toteutuneista toiveista. Mutta niistä ehkä lisää joskus toiste.

11.7.2016

I believe we're not alone
Neljännessä jaksossa vähän jumittaa, mutta juttelen silti mm. pakanajuttuja.

Tähän piti vielä sanoa, että mulla ei ole mitään juuria/siteitä saamelaisuuteen, mutta olen ollut shamaanirummuista ja sitä kautta vähän muinaissaamen kulttuurista kiinnostunut. Aurinkotatuointini on siis myös kunnianosoitus siihen suuntaan.

Toivottavasti höpinöistäni sai mitään selvää. :D

Muutama esimerkki muutossa löytyneistä ketuista:

Dem foxes...
Yarngrimoiren alkuperäinen kettu.


Dem foxes...
Tämä on vanhempaa tuotantoa, samassa läjässä olleiden papereiden perusteella ehkä noin 8-10 vuoden takaa.


#100happydays 91: planning #yarngrimoire's clubs fo the autumn/winter. And a #fox happened, again. ;) #drawing #everydayidyealittle #workinprogress
Tämä taas uusimpia ennen muuttoa tehtyjä, melkein kahden vuoden takaa. (15.7.2014, otin tähän kuvan joka oli otettu instagramiin samana päivänä, kun ketun piirsin. Joskus muulloinkin olen tyhjentänyt päätäni ketuista. :D)


Day 313

Ja tälle karhulle on tarkoitus tehdä pariksi aurinkokettu.

Linkkejä:
Kirjoja:
Anna-Leena Siikala: Suomalainen samanismi
Anna-Leena Siikala: Itämerensuomalaisten mytologia
Risto Pulkkinen: Suomalainen kansanusko samaaneista saunatonttuihin
7.7.2016

said you took a big trip

Lankakirjan kolmannessa merkinnässä muistellaan viime viikon reissuelämää.Alkumusiikkina W.A. Mozart: The Bird Catcher's Song
Esittäjä: Hippunen

Kiukkulintu

Semmarit.fi - huomaan puhuvani pojista aina etunimillä, tässä ja ekassa jaksossa olen siis maininnut seuraavat kuorolaiset: Mikko Miettinen (Taina), Sakari Antila (joka menehtyi viime vuonna), Janne Kettunen, Turkka Saarikoski, Joel Linna, Juha "Juffe" Rouvala. Jos kiinnostaa millaisia tyyppejä kuorosta löytyy, em. linkistä sivu "Kuoro". :)

Kesäyön uni

Tour de fleece

Turtlemade

Picperfic

Koukuttajan kootut

Jyväskylän kesän neulefestarit

Langanlumous